Torkov namig za kosilo: Zavitki presenečenj

Iz ostankov okusnih jedi. Priprava vam bo vzela 10 minut, počivali bodo še 15 minut, ocvrli pa jih boste v 2 minutah.

Objavljeno
19. september 2017 14.18
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • testo:
  • 400 g moke, 2 žlici olja, jajce
  • žlička soli, kozarec tople vode
  • nadev:
  • pečenka, salama, klobasa, blanširana zelenjava, čebula, oljke, kapre, sir, začimbe po okusu
  • olje za cvrtje


Priprava:

  1. Iz moke, soli, olja, jajca in tople vode zgnetemo vlečeno testo. Dodamo toliko vode, da se testo lepo gnete in se ne prijemlje delovne površine. Dobiti moramo malo trše testo kot za zavitek. Oblikujemo hlebček, ga damo v posodo, pokrijemo in pustimo počivati 15 minut.
  2. Sestavine za nadev narežemo na manjše kose. Lahko jih pomešamo med seboj v enoten nadev ali pustimo ločene in jih bomo po mili volji sestavljali. Potem bo vsebina vsakega žepka res presenečenje.
  3. Spočito testo razdelimo na več kosov. Delovni pult pomokamo in na njem kos testa tanko razvaljamo, vendar ne razvlečemo.
  4. V ponev nalijemo olje in ga previdno segrejemo.
  5. Z narobe obrnjeno skodelico izrežemo krog premera največ 10 centimetrov (ali testo razrežemo na kvadrate) in na sredino kroga naložimo za žlico izbranega nadeva. Testeni krog prepognemo, robove testa malenkost stisnemo in nadev potlačimo. Zvitek takoj vstavimo v vroče olje in hrustljavo ocvremo. Delamo hitro.
  6. Ponudimo po blitvini juhi kot glavno jed s solato iz prvega letošnjega kislega zelja, ki smo ga pomešali s strtim strokom česna in zabelili z bučnim oljem.


Nasvet: Testo lahko pripravite tudi dan prej in ga shranite v hladilnik.

Različica: V bistvu je jed sama polna različic, saj je nadev odvisen od zalog in ostankov v hladilniku.

Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.

Naložite lahko tudi aplikacijo za iOS ali Android.