- 60-70 g mletega maka
- 120 g bele moke
- 60 g fino mletih mandljev
- žlička pecilnega praška
- 20 g kakava v prahu
- 2 jajci
- 80 g sladkorja
- 1 dl olja
- 1 dl kokosovo-riževega mleka (lahko navadno)
- žlica ruma
- temna čokolada (koščki)
Priprava:
- V prvi posodi zmešamo mak, moko, mandlje, pecilni prašek in kakav.
- Jajci in sladkor penasto stepemo. Prilijemo olje, mleko in rum. Vmešamo vse suhe sestavine.
- Vlijemo v pekač, po vrhu pa izdatno posujemo s koščki čokolade ali mletimi mandlji. Pečemo na 175 stopinjah, približno 40-45 minut.
- Postrežemo toplo ali hladno z dodatkom sladke smetane in svežega sadja.
Namig: Po želji lahko v testo dodamo tudi koščke čokolade ali v rum namočene rozine.