V nedeljo pečemo: Malinovi mafini

Mafine lahko ponudimo same ali pa jih okrasimo s kremo. Brez kreme bodo veganski. Naj iz pečice zadiši!

Objavljeno
08. april 2016 12.08
K. C. R.
K. C. R.
Sestavine:

mafini:
  • 250 g pirine moke
  • 3 žličke pecilnega praška iz vinskega kamna
  • 150 g sladkorja
  • zavitek vaniljevega sladkorja
  • 7 jušnih žlic hladno stisnjene kokosove maščobe
  • 200 g zamrznjenih malin
  • 1,8 dl riževega (ali katerega koli drugega mleka)
krema:
  • 250 ml sladke smetane
  • 250 g maskarponeja
  • 1 dl malin
  • sladkor po okusu


Priprava:

  1. Mafini: najprej zmešamo suhe sestavine, dodamo mleko, nato sadje, nadevamo v modelčke in pečemo pol ure na 180 stopinjah.
  2. Krema: smetano z nekaj sladkorja stepemo do polovice, dodamo maskarpone in stepemo do čvrstega. Maline segrejemo z nekaj sladkorja, pretlačimo, ohladimo in dodamo smetani.

Recept smo dobili pri Zalokarjevih. Zdravi, srečni in umirjeni družini iz Trbovelj. Še več o njihovi zgodbi lahko preberete tukaj!