mafini:
- 250 g pirine moke
- 3 žličke pecilnega praška iz vinskega kamna
- 150 g sladkorja
- zavitek vaniljevega sladkorja
- 7 jušnih žlic hladno stisnjene kokosove maščobe
- 200 g zamrznjenih malin
- 1,8 dl riževega (ali katerega koli drugega mleka)
- 250 ml sladke smetane
- 250 g maskarponeja
- 1 dl malin
- sladkor po okusu
Priprava:
- Mafini: najprej zmešamo suhe sestavine, dodamo mleko, nato sadje, nadevamo v modelčke in pečemo pol ure na 180 stopinjah.
- Krema: smetano z nekaj sladkorja stepemo do polovice, dodamo maskarpone in stepemo do čvrstega. Maline segrejemo z nekaj sladkorja, pretlačimo, ohladimo in dodamo smetani.
Recept smo dobili pri Zalokarjevih. Zdravi, srečni in umirjeni družini iz Trbovelj. Še več o njihovi zgodbi lahko preberete tukaj!