Opazili smo: Rada dobro obdela ...

Plakati, ki mimovozeče nagovarjajo z mestnih ulic in ob podeželskih cestah, so pogosto ne samo grdi, ampak tudi žaljivi.
Objavljeno
25. marec 2016 17.10
K. R.
K. R.
Na poti iz Brezovice proti Notranjim Goricam je eden takšnih, ki mimoidoče vabi v vrtni center z - milo rečeno - neokusnim stavkom: Rada dobro obdelam. Seveda ga »izgovarja« ženska s slamnikom na glavi in že jo vidimo, kako seje, pleje in žanje na svojem vrtu. Zelo ji verjamemo. Res? No, tako nas domnevno prepričujejo oglaševalci vrtnega centra, ki pa z vpletanjem drugačnih asociacij na zapisano razpirajo plehkost marketinškega oglaševanja in brezidejnost, poleg tega se rogajo intimi »obdelovalke«.

Tovrstni oglasi so žaljivi, tudi za naš mali (slovenski) svet, ki se seveda nikoli ne bo približal skandinavski krajini brez reklamnih panojev in si tega niti ne želi. Morda pa bi oglaševalci - če že morajo! - vseeno lahko oblikovali sporočila, s katerimi nastopajočih ne bi degradirali in z njimi potrošnika ne bi podcenjevali. Preveč?

***
Stališča, zapisana v rubriki Opazili smo, ki ima plemenit namen širiti satirične vesti, nujno ne odražajo stališča uredništva. Oziroma ga, ko gre za občutljive (teme), skoraj nikoli ne. Namenjena je zgolj bralcem z usnjenim želodcem, vsem drugim pa priporočamo, da jo konzumirajo z izdatno mero previdnosti in skepse. Najbolj občutljivim bralcem se za morebitne neželene stranske učinke, kakršni so stres, povišan krvni tlak, zariplost in znojenje, iskreno opravičujemo.