Polet O2: Ali šport zmanjšuje stres?

Za mnoge je rekreacija ne le fizična aktivnost, pač pa tudi iskanje ravnovesja v hektičnem in nezdravem, površnem življenju sodobnega človeka; taka vadba je vir fizičnega in mentalnega sproščanja.

P. K.
čet, 21.01.2016, 09:00

Stres je v človeški družbi od danih časov, vedno je bil prisoten, seveda se pri vsakem posamezniku kaže drugače, vsekakor pa pri vseh slabo vpliva na dobro počutje. Stres nastane zaradi neskladja med zaznavo psihološkega stresa v določeni situaciji in oceno, kako se je posameznik sposoben soočati z njim. Doma, v šoli, v službi in celo v našem prostem času se lahko znajdemo pod stresom, nismo se sposobni spočiti in ne uspe nam, da bi našli mir in sprostitev. Stres je postal naš stalni spremljevalec v premnogih življenjskih početjih.

Pri fizičnem naporu mnogi vzdržljivostni športniki od svojega telesa v resnici ogromno zahtevajo. Kljub vsemu pa večina ljubiteljskih športnikov svoje vadbe ne vidi kot breme, veliko bolj jo razumejo kot možnost za zmanjševanje stresa, kot dobrodošlo iskanje ravnovesja zaradi obremenitev in izzivov vsakdanjega življenja in naporov v službi.

Torej, ali lahko šport zmanjša stres in sprosti naše energije? Več na tej povezavi spletne strani Polet O2!


Povezane novice

Polet O2: Smučarske čelade ali da bo glava ostala na mestu
19. januar ob 12:00
Pri nakupu čelade je pomembno upoštevati sestavo, velikost, težo, pa tudi prezračevanje in kakovost podloge.
Prijavi sovražni govor