Alonso po nenavadni nezgodi nepoškodovan

Na testiranjih v Barceloni je dvakratni šampion v F1 z dirkalnikom »obliznil« varnostno ograjo, a jo odnesel brez poškodb.

Objavljeno
22. februar 2015 16.23
Spain F1
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Barcelona - Današnje testiranje pred skorajšnjim začetkom nove sezone svetovnega prvenstva v formuli ena v Barceloni se ni dobro končalo za novopečenega dirkača McLarna, dvakratnega šampiona Fernanda Alonsa, ki je dvajset minut pred koncem z bolidom MP4-30 z ne preveliko hitrostjo (po besedah nekdanjega serijskega šampiona Sebastiana Vettla ni prekoračila 150 km/h) »obliznil« varnostno ograjo. Nesrečnega Španca so takoj po nezgodi s helikopterjem preventivno prepeljali v bolnišnico na podrobnejše preglede, prireditelji pa so zatrdili, da je Alonso, ki je sicer opravil dvajset krogov, pri zavesti in da jo je odnesel brez resnejših poškodb. Dopoldanski del treninga so morali zato predčasno prekiniti.

Okoliščine nesreče, ki se je zgodila med tretjim in četrtim zavojem, ostajajo skrivnostne, po pričevanju očividcev je izgledalo, kot da bi voznik za kratko izgubil zavest. Priče nenavadnega dogodka so še povedale, da so morali Alonsu ob izstopu iz dirkalnika zaradi hude tresavice dati injekcijo za pomiritev, sumijo celo, da bi ga utegnil stresti sistem KERS.