Buttonov načrt: Po naslov v sezoni 2014

Angleški zvezdnik Jenson Button si želi ostati pri McLarnu. Nadvse je že lačen zmag.

Objavljeno
08. september 2013 02.51
Belgium F1 GP Auto Racing
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport
Monza – Vodstvo McLarna uradno še ni potrdilo podaljšanja pogodbe z Jensonom Buttonom, kar pa je menda le še vprašanje časa. Zato bi bilo morebitno slovo 33-letnega Angleža velikansko presenečenje. To bi se zgodilo le, če bi se uresničile zadnje govorice, po katerih bi utegnil k znamenitemu britanskemu moštvu formule 1 prestopiti Kimi Räikkönen.

A Button na namigovanja, da bi se finski »ledeni mož« po sezoni 2006 spet vrnil k ekipi iz Wokinga, ne daj kaj dosti. »Če sklepam po tem, kar mi je povedal Martin Whitmarsh, potem Kimi prihodnje leto zagotovo ne bo dirkal za McLaren,« je za britanski časnik The Telegraph zaupal svetovni prvak iz sezone 2009 (z Brawnom GP), po kateri se je preselil k moštvu »kromiranih puščic«.

Čeprav mu letos še zdaleč ne gre po načrtih in željah, saj je na dosedanjih enajstih postajah iztržil le 47 točk, kar ga uvršča šele na deveto mesto, bi rad ostal pri McLarnu. Ne le prihodnje leto, temveč tudi oziroma še zlasti v sezoni 2015, ko se v kraljevski avtomobilistični razred vrača Honda, ki bo z agregati opremljevala prav britansko ekipo.

»Bolj ko vse si želim za McLaren dirkati čez dve sezoni. To bo namreč nadvse pomembno leto. Z japonskim proizvajalcem motorjev sem sodeloval več sezon. Bilo bi vznemirljivo, če bi lahko to tudi v prihodnje,« je Button razkril svojo veliko željo za otoški dnevnik Guardian. Ali se mu bo tudi uresničila, naj bi izvedel v nekaj tednih.

Vendar dirkač, ki je pri triintridesetih letih med najstarejšimi v formuli 1, pogleduje tudi k prihodnji sezoni. Potem ko je čez neuspešno letošnjo že naredil križ, se želi prihodnje leto znova potegovati za najvišja mesta. »Zelo sem že lačen zmag, na katere nočem čakati še eno leto. Verjamem, da lahko zaradi novega pravilnika spet osvojimo lovoriko. Bilo bi prelepo, če bi z njo končali naše dolgoletno sodelovanje z Mercedesom,« si je še zaželel zvezdnik iz Froma na jugozahodu Anglije, ki bo sicer današnjo VN Italije začel z devetega štartnega položaja.