Citroën desetič v Argentini?

Pred zadnjim dirkalnim dnevom relija po Argentini je v vodstvu Kris Meeke pred moštvenim kolegom Madsom Østbergom.

Objavljeno
26. april 2015 13.11
AUTO-RALLY-WRC-ARGENTINA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Mar del Plata - Voziniki relija so opravili z desetimi od 12 hitrostnih preizkušenj v Argentini, nova, će jubilejna deseta zmaga pa se nasmiha moštvu Citroëna. Pred današnjim zadnjim dnem dirkanja sta namreč v vodstvu dva dirkalnika te francoske tovarne. V vodstvu je Severni Irec Kris Meeke, 38,6 sekunde zaostanka ima njegov moštveni kolega, Norvežan Mads Østberg. Tretji je Finec Jari-Matti Latvala, ki je na tem reliju, četrtem v sezoni, zmagal lani.

Meeke bi s svojo prvo skupno zmago prekinil dolgoletno prevlado Francozov v tem športu. Zadnja je avgusta 2013 na reliju po Nemčiji uspela Špancu Daniju Sordu. Aktualni svetovni prvak in zmagovalec uvodnih treh relijev Sebastien Ogier je imel namreč že prvi dan težave z dirkalnikom in je zaradi okvare preveč zaostal za boj za vrh.

Predzadnji dan dirkanja je sicer zaznamovala tudi huda nesreča Novozelandca Haydna Paddona, ki je s svojim Hyundaijem i20 zletel med ob progi nepravilno postavljene gledalce, trije so morali zaradi poškodb v bolnišnico.