Ecclestone prestar za vodenje formule 1?

Predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo meni, da 82-letni Bernie Ecclestone »ne ve več, kaj govori«.

Objavljeno
03. december 2012 18.42
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Milano - Šef formule 1 Bernie Ecclestone se je precej cinično odzval na zahtevo Ferrarija, da mu Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) pojasni okoliščine v zvezi s sporno potezo Sebastiana Vettla. Ta naj bi na zadnji dirki v Interlagosu nepravilno prehiteval enega od dirkačev in bi si moral za to prislužiti 20 kazenskih sekund. A je FIA zagotovila, da Vettlov manever ni bil sporen, naslov je tako tudi zanesljivo ostal v Nemčevih rokah.

Dolgoletni vodja karavane formule 1 je ob tem dejal, da je bila Ferrarijeva pritožba »neslana šala«, saj je bilo italijansko moštvo tako ali tako prepozno za vlogo protesta. »Saj se šalijo. To, kar so zatrdili v pismu, ne drži. Mislim, da nimamo kaj ukrepati,« je cinično zatrdil Ecclestone v pogovoru za Telegraph.

Šef Ferrarija Luca di Montezemolo mu je vrnil milo za drago in namignil, da je Ecclestone pri 82 letih morda že prestar za svoj položaj, saj »visoka starost mnogokrat ni več kompatibilna z določenimi vlogami in odgovornostmi«. »Moj oče me je vedno učil, da moram spoštovati starejše. Toda s časoma ti pridejo do točke, ko ne morejo več nadziorati svojih besed. Zato se bom tu ustavil,« je povedal za Gazzetto dello Sport.