F1: Räikkönen tudi v Abu Dabiju grozi s stavko

Trening dirkačev F1 v Abu Dabiju je zasenčil Kimi Räikkönen, ki mu Lotus menda dolguje 15 milijonov evrov.

Objavljeno
01. november 2013 22.28
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Abu Dabi - Ob Sebastianu Vettlu, ki je na prejšnji dirki že četrtič zapored postal svetovni prvak, v karavani formule 1 prah dviguje tudi Finec Kimi Räikkönen. Bodoči dirkač Ferrarija ja že nekaj časa v slabih odnosih z vodstvom zdajšnjega moštva Lotusa, zaradi plačilne nediscipline pa zagrozil z bojkotom naslednjih dveh dirk.

Finec je bil že tik pred tem, da izpusti dirko v Abu Dabiju, a se naposled le prikazal na današnjem treningu in dosegel četrti čas. Je pa znova zagrozil s stavko, če mu ekipa ne izplača zaostalih obveznosti. Lotus mu menda dolguje kar 15 milijonov evrov.

»Sem sem prišel le, ker sem upal, da bomo našli sporazum in se pogovorili o zadregah, ki nas pestijo. Upam, da bomo to lahko popravili in da bomo lahko mirno zaključili sezono,« je dejal Finec, ki pa vseeno ne izključuje bojkota na zadnjih dveh dirkah v ZDA in Braziliji. »Uživam v dirkanju, a vse skupaj je le del posla. Včasih stvari niso urejene, kot bi morale biti in pride do zelo nerodne situacije. A treba je potegniti črto. Če jo bo kdo še prestopil, to ne bo več moja krivda,« je bil jasen dirkač Lotusa, ki se je v Indiji zapletel v spor s šefom ekipe Alanom Permanejem.

Spor so sicer v Abu Dabiju skušali zgladiti in se opravičili, a pri »ledenemu« Fincu očitno to ni zaleglo. »Ni lepo poslušati, da nisi moštveni igralec in da ti je malo mar za ekipo, po drugi strani pa že vse leto nisi dobil plače,« se je v Jas Marini razgovoril finski dirkač.