F1: v drugo Rosberg bliže Hamiltonu

Drugi trening pred VN Monaka, 6. dirko za SP, v znamenju »srebrnih puščic«, med njima pa tri četrt sekunde razlike.

Objavljeno
21. maj 2015 18.51
MOTOR RACING-PRIX/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Monte Carlo - Resda ima na minuli dve izvedbi velike nagrade Monaka v Monte Carlu daleč najlepše spomine Mercedesov Nemec Nico Rosberg, ki je obakrat zmagal, a na današnjih prvih dveh uradnih treningih pred šesto preizkušnjo sezone svetovnega prvenstva v formuli ena je bil najbolj prepričljiv njegov moštveni sotekmovalec, Britanec Lewis Hamilton.

Na drugem treningu je bila njegova časovna zaloga pred konkurenco še precej obilnejša kot na prvem, na katerem se Rosberg z devetim mestom in več kot sekundno zamudo res ni izkazal. V drugo je že zasedel drugo mesto, vendar pa je bil zaostanek še vedno tričetrtsekundni. »Srebrnima puščicama« sta sledila oba Ferrarijeva asa, serijski nekdanji šampion Sebastian Vettel in ledeni Finec Kimi Räikkönen, ki pa je komajda ubranil napad Red Bullovega Rusa Danila Kvjata.

Trening v deževnem vremenu je zaznamovala nesreča dirkača Marussie Roberta Merhija. Mladi Španec je bil nepreviden pri zaviranju v šikano in ga je nenadoma izstrelilo v zaščitno ograjo. Ob trku je temeljito preoblikoval prednji del dirkalnika, sam pa jo je k sreči odnesel domala brez prask. Jutri bodo imeli dirkači v Monte Carlu prost dan, v soboto bodo na sporedu tretji trening in kvalifikacije, v nedeljo ob 14. uri pa še dirka.

IZIDI DRUGEGA TRENINGA

1. Lewis Hamilton (VB, mercedes) 1:17,192
2. Nico Rosberg (Nem, mercedes) + 0,740
3. Sebastian Vettel (Nem, ferrari) 1,103
4. Kimi Räikkönen (Fin, ferrari) 1,351
5. Danil Kvjat (Rus, red bull) 1,356
6. Carlos Sainz (Špa, toro rosso) 1,467
7. Max verstappen (Niz, toro rosso) 1,590
8. Fernando Alonso (Špa, mclaren) 1,714
9. Nico Hülkenberg (Nem, force india) 1,959
10. Romain Grosjean (Fra, lotus) 2,074