Gajser do prve zmage v karieri

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v italijanski Pietramurati dosegel prvo zmago v razredu MX2.

Objavljeno
19. april 2015 19.14
press-Gajser
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Trento - Slovenski motokrosist Tim Gajser je se je na dirki svetovnega prvenstva v italijanski Pietramurati razveselil svoje prve zmage v razredu MX2 v karieri. Gajser je v prvi vožnji osvojil drugo mesto, v drugi vožnji pa je zmagal, kar mu je prineslo tudi skupno slavje na dirki za VN Italije. Prvič v sezoni je v razredu MXGP nastopil tudi Klemen Gerčar in končal na 32. mestu.

Gajser se je za premierno zmago v karieri v tem razredu moral otresti predvsem Nizozemca Jeffreyja Herlingsa, ki je dobil prvo vožnjo, v drugi pa moral vodstvo hitro predati slovenskemu motokrosistu. Nizozemec je v lovu na Slovenca v zadnjem krogu celo padel in se moral zadovoljiti z drugim mestom. Tretji je bil Francoz Jordi Tixier.

Danes drugouvrščeni Herlings je po štirih dirkah s 172 točkami vodilni v skupnem seštevku SP, Gajser je s 126 točkami trenutno na 4. mestu.

V najmočnejšem razredu MXGP je danes prvič v sezoni nastopil tudi drugi slovenski udeleženec dirk najvišje ravni Klemen Gerčar. Nekdanji svetovni prvak v razredu MX3 je v prvi vožnji zasedel 29. mesto, v drugi pa odstopil in končal pri repu nastopajočih. Zmagal je Italijan Antonio Cairoli pred Nemcem Maximilianom Naglom, tretji je bil Belgijec Clement Desalle.

Sezona se bo nadaljevala že čez teden dni na preizkušnji za VN Evrope v Valkenswaardu.