Gajser okreva hitreje od pričakovanj

Pod okriljem AMZS so se na skupni novinarski konferenci predstavili Tim Gajser, Matej Žagar in Marko Jerman.

Objavljeno
15. junij 2017 16.18
J. P.
J. P.

Ljubljana - Za motokrosistom Timom Gajserjem, spidvejistom Matejem Žagarjem in motociklistom Markom Jermanom, ki so se danes pod okriljem AMZS predstavili na skupni novinarski konferenci, je različno uspešen prvi del elitne sezone. Lanski svetovni prvak v kraljevskem razredu MXGP Gajser se spopada z zlomom lopatice, zaradi katerega je moral izpustiti zadnji dve preizkušnji svetovnega prvenstva, po okrevanju v domovini pa je njegovo zdravstveno stanje že bistveno boljše.

»Hvaležen sem zdravnikom in fizioterapevtom, ki so skrbeli zame. Napredek je viden, iz dneva v dan sem boljši, vse se odvija zelo hitro, celo nad pričakovanji. V kratkem bom šel na motor in videl, kako se bo odzvalo telo. Čez dva tedna me čaka preizkušnja v Italiji, na kateri bom skoraj zagotovo nastopil, saj se tam vselej odlično počutim, zame je to skorajda domač teren z velikim številom navijačem,« poudarja mladi Makolčan, ki upa, da bo do konca sezone še okusil slast zmage.

Nekaj zdravstvenih težav tik pred zadnjo dirko v Pragi (viroza) je imel tudi serijski državni prvak Žagar: »Imam srečo, da je večji del sezone še pred menoj. Rad bi odpeljal bolje, brez napak, toda nihanja se dogajajo tudi tekmecem. Vsakdo lahko zmaga, ni več tako kot pred desetletjem, ko se je za najboljše vnaprej vedelo, da bodo vselej krojili vrh.« Konec tedna bo v italijanskem Terenčanu pri Vidmu nastopil na polfinalni preizkušnji kvalifikacij za prihodnjo sezono svetovnega prvenstva.

Udeleženec svetovnega prvenstva v vzdržljivostnih dirkah Jerman pa se bo prihodnji konec tedna podal na četrto dirko sezone na »domačem« Slovaškem, je namreč član tamkajšnje zasedbe Maco Racing: »Sezono smo zelo dobro začeli, s četrtim mesto na Bol d'Oru. V Le Mansu smo imeli nekaj tehničnih težav, brez katerih bi bili morda že v igri za stopničke, na tretji dirki v Oscherslebnu pa se nam je vendarle sestavilo in smo zasedli tretje mesto. Od Slovakiaringa pričakujem veliko, tam sem dosti treniral in dirkal.«