Slovenski spidvejist ostaja v umetni komi, zdravljenje nadaljuje v domovini

Po hudi nesreči na dirki italijanskega prvenstva bo slovenski spidvejist Maks Gregorič zdravljenje nadaljeval v Ljubljani.

Objavljeno
04. september 2015 18.55
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Po tragični nesreči na dirki italijanskega prvenstva v Badii Calaveni se slovenski spidvejist Maks Gregorič še vedno bori za življenje. Zaradi hudih poškodb je še vedno v umetni komi, iz bolnišnice v Trentu pa ga bodo zdaj prepeljali v domovino, zdravljenje bo nadaljeval v ljubljanskem UKC.

Gregoriču so te dni operirali zlomljeno ličnico pod desnim očesom. Njegovo stanje je sicer stabilno, premika tudi dele telesa, vendar se še ni prebudil, so sporočili. »Vsak dan pokaže majhen napredek, ki nam vliva novo upanje. Potreboval bo našo podporo, potrpežljivost in svoj čas. Maks je bil vedno borec. Njegova naloga je, da sedaj uspešno dokonča to zadnjo dirko in sam prevzame pokal za prvo mesto, ki si ga je, kljub padcu na zadnji dirki, priboril. Čez dva meseca z ženo pričakujeta tudi otroka, kar trenutno zanj prav gotovo ostaja največja motivacija za borbo in zmago,« so njegovi najbližji zapisali na njegovi facebook strani.

Gregorič se je ponesrečil na dirki 30. avgusta, ko je v zadnji vožnji priletel v zaščitno ogrado, zaradi hudega padca in poškodb glave ga zdaj držijo v umetni komi.

Namesto Gregoriča bo na prihajajoči dirki za svetovno prvenstvo v Krškem, ki bo 12. septembra, nastopil rezervist Žiga Kovačič.