Hamilton podpisal novo pogodbo z Mercedesom

Britanski dirkač Lewis Hamilton je z Mercedesom sklenil triletno pogodbo, vredno 138 milijonov evrov.

Objavljeno
20. maj 2015 11.01
Posodobljeno
20. maj 2015 11.22
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Monte Carlo - Dirkaško moštvo formule ena Mercedes je uradno potrdilo, je s svetovnim prvakom Lewisom Hamiltonom sklenilo novo triletno pogodbo.

30-letni Hamilton je že meseca marca razkril, da je novi dogovor zelo blizu, strani pa sta skoraj dva meseca kasneje le uredili zadnje podrobnosti. Kot poroča britanski Guardian, bo Lewis Hamilton z novo pogodbo zaslužil kar 100 milijonov funtov (138 milijonov evrov).

»Mercedes je moj dom in zelo sem srečen, da bom pri njem ostal še naslednja tri leta. Vsi zaposleni v tem podjetju so strastni dirkači, z neverjetno lakoto po zmagah. Lanski uspeh tega ni spremenil in tudi sam čutim enako. Moj sedanji dirkalnik je najboljši v moji karieri in zelo se zabavam, ko se na vsakem dirkališču borim za zmago. Mercedes-Benz me podpira od leta 1998, kar pomeni, da bo leta 2018 minilo dvajset let od začetka skupnega sodelovanja,« je povedal Britanec.

Pri Mercedesu so tako uredili pogodbi obeh svojih dirkačev. Nemec Nico Rosberg je to storil že lanskega julija in podaljšal zvestobo do leta 2017.

Hamilton po zmagah na petem mestu večne lestvice

Lewis Hamilton se je Mercedesu pridružil leta 2013 in z njim v pretekli sezoni osvojil naslov prvaka, pred tem pa si je konkurenco podredil še leta 2008 pri Mclarnu. V svoji karieri je nastopil na 153 dirkah in vknjižil 36 zmag, kar ga na večni lestvici uvršča na peto mesto, pred njim so Sebastian Vettel (40), Ayrton Senna (41), Alain Prost (51) in Michael Schumacher (91).

Britancu dobro kaže tudi v tej sezoni, saj je po petih tekmah na vrhu skupnega seštevka (111 točk), drugi je Nico Rosberg (91), tretji pa Nemec Sebastian Vettel iz Ferrarija (80).