Hamilton in Rosberg na moštveni zabavi zakopala bojno sekiro

Mercedesova dirkača v formuli ena sta pred tisoči navijačev v Stuttgartu zgladila nesoglasja iz minule sezone.

Objavljeno
30. november 2014 11.46
AUTO-PRIX-F1-MERCEDES
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Stuttgart - Moštvo Mercedesa je dvojno krono v svetovnem prvenstvu formule ena, posamično in konstruktorsko, kajpak temu primerno proslavilo. Z več tisoč navijači se je poveselilo na veliki zabavi v Stuttgartu, imenovani Zvezde in avtomobili, vodstvo ekipe pa je imelo še poseben razlog za dobro voljo - otoplitev odnosa med moštvenima sotekmovalcema Lewisom Hamiltonom in Nicom Rosbergom, ki sta se celo sezono držala kot pes in mačka. Oba sta bila tudi prisotna na prireditvi in bila kajpak v središču pozornosti, ob koncu zabave pa že pošteno utrujena po številnih intervjujih in podeljenih avtogramih.

Dirkača sta tako javno zakopala bojno sekiro. »Imela sva težko obdobje, a sva ves čas ohranjala medsebojno spoštovanje. Nico je bil zelo hiter in tekmovalen. A napetosti so zdaj popustile, spet sva zgolj povsem običajna človeka, ki se lahko mirno pogovarjata o vsakdanjih stvareh,« je poudaril svetovni prvak Hamilton, Rosberg pa je obžaloval predvsem incident v Spaju, ko je povzročil medsebojno trčenje: »Zdaj bi ravnal drugače! Sezona je mimo, bom pa Lewisa premagal v prihodnji.«

Otočan je izrekel javno zahvalo ekipi za vso podporo v sezoni, v kateri je drugič - po letu 2008 - osvojil svetovno krono. »Super ekipa in odlično vodstvo! Šampionski naslov je privilegij le peščice dirkačev, zato moramo to še posebej ceniti. Ponosen sem, da se mi in da se nam je posrečilo,« je pojasnil Hamilton in dodal, da je z mislimi še vedno pri Michaelu Schumacherju in Julesu Bianchiju, ki le počasi okrevata po hudih poškodbah.

Mercedesovega dvojnega uspeha se je na prireditvi v Stuttgartu veselila tudi smetana nemškega športnega sveta, v prvi vrsti tudi nogometni selektor Joachim Löw, nekdanji virtuoz z žogo Franz Beckenbauer in zvezdnik golfa Martin Kaymer.