Hamilton se je med »dolgočasno« novinarsko konferenco zabaval s telefonom

Britanec Lewis Hamilton je med novinarsko konferenco v Suzuki »visel« na telefonu in si zaradi objav prislužil kritike.

Objavljeno
06. oktober 2016 14.44
Posodobljeno
06. oktober 2016 15.01
AUTO-PRIX-JPN-F1
M. Ž.
M. Ž.

Suzuka - Dirkače formule ena je na Japonskem čakala novinarska konferenca pred nedeljsko VN Japonske, v središču pozornosti pa je bil aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton. A iz napačnih razlogov.

Britanski dirkač se je namreč zelo dolgočasil med druženjem z novinarji, zato je večji del konference v rokah držal svoj telefon in slikal dogajanje okoli sebe, svoje slike pa je, skupaj s posebnimi »filtri«, objavljal na omrežju Snapchat.

Tako je s sledilci delil fotografijo, na katerih ima zajčja ušesa (spodaj), obenem pa pripisal: »To s***** me ubija.« Britanec je slikal tudi druge dirkače in slike ustrezno »opremil«, zaradi česar se je znašel pod valom kritik, na katere pa je odgovoril takole:

»Danes sem se le zabaval, nisem želel biti nespoštljiv. Nekateri ljudje so enostavno preveč resni. Užival sem, to je bil vrhunec dneva! Novinarske konference so že deset let enake. Težava ni v novinarjih ali povezovalcu, ampak v formatu. Vprašanja bi morali postavljati navijači,« je pojasnil Hamilton.

Britanski dirkač je pet dirk pred koncem na drugem mestu skupnega seštevka, s 23 točkami zaostanka za moštvenim kolegom, Nemcem Nicom Rosbergom.