Jerman na Oscherslebnu od osmega mesta

Na preizkušnji osem ur Oscherslebna v Nemčiji je slavila posadka Yamahe GMT 94. Janez Prosenik je bil 13.

Objavljeno
23. avgust 2015 18.44
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Magdeburg - Motociklisti so na svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu konec tedna opravili tretjo nalogo v sezoni, na preizkušnji osem ur Oscherslebna v Nemčiji sta nastopila tudi dva slovenska motociklista. Marko Jerman je vozil za slovaško ekipo Maco Racing ter s sovoznikoma Gianluco Vizzielom in Anthonyjem dos Santosem zasedel skupno osmo mesto s sedmimi krogi zaostanka. V kategoriji EWC je bila posadka šesta.

Janez Prosenik, član francoske ekipe Flembbo, je nastopil s sovoznikoma Maximom Cudevillom in Emilianom Bellucijem, po težavah na uvodnih preizkušnjah sezone pa so tokrat preizkušnjo opravili gladko ter se uvrstili na končno 13. mesto z 12 krogi zaostanka, v svoji kategoriji EWC pa so bili deveti.

Slavila je ekipa Yamahe GMT 94 s Carlosom Checo, Kennyjem Forayem in Mathieujem Ginesom. Boj za zmago je bil zelo tesen, saj je bila druga posadka Suzukija v postavi Vincente Philippe, Anthony Delhalle in Etienne Masson, ki je po 312 prevoženih krogih zaostala le slabih 19 sekund.

Tretji so bili dirkači ekipe YART Yamaha Broc Parkes, Sheridan Morais in Ivan Silva, ki je zaostali tri kroge.

Skupno po treh dirkah SP vodi Suzuki Endurance s 110 točkami, Yamaha GMT94 jih ima 87, ekipa Bollinger pa 55. Ekipa Maco ima na računu 22 točk, Flembbo pa osem.

Sezona vzdržljivostnega SP se bo nadaljevala in končala s četrto preizkušnjo, 24-urno dirko Bol d'Or na francoskem dirkališču Le Castellet 19. in 20. septembra.