K Ferrariju še Gutierrez

Mehiški voznik formule ena je zadnje tri sezone branil barve Sauberja, zdaj pa bo rezervni in testni dirkač Ferrarija.

Objavljeno
15. december 2014 20.55
afp*BHR-F1
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Berlin - Potem ko so pri konstruktorskem velikanu formule ena Ferrariju zapolnili sedeža za prihodnjo sezono svetovnega prvenstva - Kimi Räikkönen ostaja v rdečem, medtem ko je Fernanda Alonsa zamenjal padli serijski šampion Sebastian Vettel -, so naposled našli še rešitev za testnega in rezervnega voznika za leto 2015. To bo mladi, 23-letni Mehičan Esteban Gutierrez, ki je zadnje tri sezone branil barve Sauberja in osvojil tudi šest točk med elito.

Mladenič se je s Ferrarijem spoznal že pri prejšnjem delodajalcu, ki je uporabljal njegove motorje. »Veseli nas, da lahko ponudimo priložnost Estebanu, ki ima, kljub svojim rosnim letom, veliko izkušenj z novo generacijo dirkalnikov. Prepričan sem, da bo s svojimi izkušnjami prispeval pomemben delež k ekipnemu razvoju,« je poudaril šef Ferrarijevega moštva Maurizio Arrivabene.

Gutierrez je bil v minuli sezoni pri Sauberju moštveni kolega Nemca Adriana Sutila, a ni konstruktor iz Hinwila z nikomer od njiju podaljšal pogodbe, na njuni mesti pa pripeljal Šveda Marcusa Ericssona iz Caterhama in Brazilca Felipeja Nasra, nazadnje Williamsovega rezervnega dirkača. Da je Mehičan nesporen talent, dokazuje tudi z dvema statističnima podvigoma: zaseda namreč drugo mesto na večni lestvici najmlajših voznikov, ki so kdaj zabeležili najhitrejši krog na preizkušnji formule ena (lani v Španiji z 21 leti in 280 dnevi, 22 dni mlajši je bil le Nico Rosberg leta 2006 v Bahrajnu), in peto mesto na razpredelnici najmlajših obrazov, ki so vodili na dirki F1.