Konec sezone za Kimija Räikkönena

Finskega asa v formuli ena Kimija Räikkönena po operaciji hrbta čaka štiritedensko okrevanje.

Objavljeno
10. november 2013 12.23
ap/APTOPIX Singapore F1 Auto Racing
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport

Salzburg - Kakor poroča finski časnik Turun Sanomat, je Kimi Räikkönen že končal letošnjo sezono v formuli 1. Že ta četrtek naj bi mu namreč v bolnišnici v Salzburgu operirali hrbet, ki ga muči že dalj časa.

»To so mu svetovali različni strokovnjaki,« je razkril Steve Robertson, menedžer 33-letnega Finca, ki naj bi po kirurškem posegu okreval štiri tedne. To pomeni, da bo Räikkönen, ki ta čas v skupnem seštevku za svetovno prvenstvo zaseda tretje mesto za novim-starim prvakom Sebastianom Vettlom (Red Bull) in Fernandom Alonsom (Ferrari), izpustil zadnji dve letošnji dirki v Austinu (17. t. m.) in Sao Paulu (24. t. m.).

»Seveda je škoda na takšen način končati uspešno sodelovanje z Lotusom, potem ko je Kimi po vrnitvi v formulo 1 pri njem preživel dve čudoviti sezoni. Toda njegove bolečine so prehude, da bi lahko odpeljal še zadnji dve preizkušnji,« je pojasnil Robertson.

Kdo bo finskega zvezdnika, ki si želi priprave za prihodnjo sezono s Ferrarijem pričakati stoodstotno nared, zamenjal pri Lotusu, še ni znano, najverjetnejši kandidat pa je testni voznik, 26-letni Italijan Davide Valsecchi.