Lorenzo daleč pred vsemi na testiranjih

Tudi testiranja v Avstraliji je moral zaradi poškodbe noge izpustiti svetovni prvak v razredu motoGP Marc Marquez.

Objavljeno
04. marec 2014 12.19
MOTO-PRIX-MAS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Phillip Island − V odsotnosti poškodovanega svetovnega prvaka, španskega mladeniča Marca Marqueza (honda), ki si je na treningu z motociklom za motokros zlomil nogo, je bil na prvih dveh treningih v Avstraliji pred začetkom nove sezone motociklističnega svetovnega prvenstva v razredu motoGP najprepričljivejši Yamahin Španec Jorge Lorenzo, dvakratni svetovni prvak v elitnem razredu, lani pa prvi Marquezov izzivalec.

V drugo so bili Lorenzu zasledovalci nekoliko bližje, še najbolj Hondin Španec Dani Pedrosa, ki se je v prejšnji sezoni kar trinajstkrat povzpel na zmagovalni oder. Na obeh dosedanjih testiranjih v Avstraliji so bili blizu tudi Ducatijeva aduta Cal Crutchlow in Andrea Dovizioso ter neuničljivi italijanski mojster Valentino Rossi z yamaho.

Sicer imajo testiranja na Phillip Islandu en sam namen: japonskemu gumarju Bridgestonu pomagati pri izboru vseh različic pred prihajajočo sezono, ki jo bo 23. marca odprla preizkušnja v Dohi. Dirkači, ki so tokratna testiranja izpustili, pa se bodo udeležili naslednje priložnosti v drugi polovici tedna v Katarju.

IZIDI PRVIH TESTIRANJ

1. Jorge Lorenzo (Špa, yamaha) 1:29,213
2. Cal Crutchlow (VB, ducati) + 0,363
3. Valentino Rossi (Ita, yamaha) 0,517
4. Dani Pedrosa (Špa, honda) 0,748
5. Andrea Dovizioso (Ita, ducati) 0,752

IZIDI DRUGIH TESTIRANJ

1. Jorge Lorenzo 1:29,133
2. Dani Pedrosa + 0,248
3. Andrea Dovizioso 0,254
4. Valentino Rossi 0,383
5. Cal Crutchlow 0,527