Massa proti nevarnejši formuli ena

Felipe Massa: F1 ne rabi biti še nevarnejša, se pa strinjam, da mora postati drugačna. Predvsem bolj inteligentna.

Objavljeno
19. junij 2015 13.02
reu-MOTOR-RACING-PRIX/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Spielberg - Brazilski veteran v karavani svetovnega prvenstva formule ena Felipe Massa se ne strinja z mnenjem trikratnega šampiona Nikija Laude in nekdanjega moštvenega kolega, Finca Kimija Räikkönena, češ da bi elitnemu dirkaškemu tekmovanju lahko dodali še kanček več razburljivosti in nevarnosti, kar bi v večji meri nagovorilo tudi gledalce.

»Moje mnenje je drugačno. Formula ena res ne rabi biti še nevarnejša, se pa strinjam, da mora postati drugačna. Biti mora predvsem bolj inteligentna,« poudarja 34-letni Williamsov Brazilec, ki mu le še tri točke manjkajo do magične tisočice, na 217 preizkušnjah pa je doslej nanizal 11 zmag in 39 uvrstitev na stopničke.

»Jasno je, da je zanimiveje, če so dirkalniki hitrejši. A po drugi strani: če bodo za pet sekund hitrejši, bo manj prehitevanj in bodo imeli navijači spet priložnost za negodovanje. Želim, da so avtomobili hitri, a spremembe morajo biti inteligentne. Če bomo tri sekunde hitrejši, se to na televiziji ne bo videlo,« je še pristavil Massa.