Mikkelsen ni našel ekipe, v Monte Carlu bo štartal v WRC2

Norveški dirkač relija Andreas Mikkelsen se v prihodnji sezoni ne bo boril za naslov, saj ni našel novega delodajalca.

Objavljeno
24. december 2016 19.51
M. Ž.
M. Ž.

Oslo - Norveški dirkač relija Andreas Mikkelsen se v prihajajoči sezoni svetovnega prvenstva ne bo boril za naslov prvaka, saj mu ni uspelo poiskati novega moštva.

Mikkelsen je zadnja štiri leta dirkal za moštvo Volkswagen, v katerem pa so se odločili za umik iz karavane. Tako so brez delodajalca ostali svetovni prvak, Francoz Sebastien Ogier, Finec Jari-Matti Latvala in Andreas Mikkelsen. Francoz in Finec sta našla novo ekipo, Norvežan pa je bil pri tem neuspešen.

Andreas Mikkelsen, ki je v pretekli sezoni končal na tretjem mestu, bo kljub temu nastopil na prvi dirki sezone v Monte Carlu, vendar pa kot dirkač Škode v drugorazrednem WRC2:

»Ko se je Volkswagen umaknil, je nenadoma zmanjkalo sedežev v svetovnem prvenstvu. V sezoni 2017 bom tako skušal ohranjati formo in poiskati pravo ekipo, s katero bom v letu 2018 lahko napadel vrh relija. Ne vem, kaj mi bo nova sezona prinesla. A skušal se bom udeležiti kar največ dirk, načrtujem pa udeležbo na nekaj določenih tekmovanjih,« je dejal Mikkelsen in nekaj besed namenil Škodi: »Po eni strani je tako, kot da sem se vrnil domov. Kariero sem začel s to znamko in bil dvakrat prvak v prvenstvu IRC, kar mi je odprlo vrata k Volkswagnu.«

Dirkačev menedžer Erik Veiby je dodal: »Andreasu ni uspelo najti novega moštva, kar je nekaj neverjetnega. Govorimo o dirkaču, ki je na zadnji dirki sezone 2016 v Avstraliji premagal svetovnega prvaka, v svetovnem prvenstvu pa je v zadnjih treh sezonah končal na tretjem mestu. Če analiziramo sezono 2016, so samo Sebastien Ogier, Kris Meeke in Andreas Mikkelsen zmagali vsaj dvakrat. Še vedno verjamemo, da bo osvojil naslov svetovnega prvaka, vendar pa bodo morali ti načrti počakati do leta 2018.«