Moto gp: Lorenzo s prvega mesta na Phillip Islandu

Najhitrejši v kvalifikacijah dirke moto gp na Phillip Islandu je bil Jorge Lorenzo pred Marcom Marquezom in Valetninom Rossijem.

Objavljeno
19. oktober 2013 11.32
MOTORCYCLING-PRIX/AUSTRALIA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Phillip Island - S prvega štartnega mesta bo dirko razreda moto gp na Phillip Islandu začel Španec Jorge Lorenzo (Yamaha). V kvalifikacijah pred dirko za VN Avstralije je bil drugi najhitrejši njegov rojak Marc Marquez (Honda), s tretjega mesta pa bo štartal Italijan Valentino Rossi (Yamaha).

Lorenzo si je privozil že svoj deveti »pole position« v sezoni in že 28. v karieri. Ob tem je postavil tudi rekord proge. S časom minute, 27 sekund in 899 tisočink je izboljšal dosežek Avstralca Caseyja Stonerja iz leta 2008 (1:28,665).

Španec Marc Marquez (Honda), ki vodi v skupnem seštevku letošnjega SP, je imel na treningu kar nekaj težav in deset minut pred koncem padel z motorja, vendar jo je odnesel brez posledic; podobno se mu je zgodilo že na petkovem treningu.

Tri dirke pred koncem prvenstva ima Marquez v skupnem seštevku prvenstva 298 točk, Lorenzo, njegov prvi zasledovalec ima 255 točk, le točko manj pa ima Španec Dani Pedrosa (Honda), ki je zmagal pred tednom dni v Maleziji.