MotoGP: Marquez s prvega mesta v Le Mansu

Najhitrejši v kvalifikacijah dirke motoGP v Le Mansu je bil španski motociklist Marc Marquez (Honda).

Objavljeno
18. maj 2013 18.22
FRANCE/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Le Mans - Jutrišnjo dirko za VN Francije bo v elitnem razredu motoGP v Le Mansu bo s prvega mesta začel Španec Marc Marquez (Honda). V kvalifikacijah si je drugo izhodišče privozil njegov rojak, svetovni prvak Jorge Lorenzo (Yamaha), tretji pa je bil Italijan Andrea Dovizioso (Ducati).

Za mladega Španca, novinca v najmočnejšem razredu, je to že drugi »pole position« v kraljevskem razredu, sicer pa 30. v karieri.Marquez tudi vodi v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva, tri točke pred Pedroso.

Četrti je bil Britanec Cal Crutchlow (Yamaha), peti Nemec Stefan Bradl (Honda), šele šesti pa Španec Dani Pedrosa (Honda), zmagovalec zadnje dirke v Jerezu. Nekdanji večkratni svetovni prvak Italijan Valentino Rossi (Yamaha) pa bo dirko začel še z dve mesti slabšega izhodišča.

V razredu moto2 je bil v kvalifikacijah najhitrejši Japonec Takaaki Nakagami (Kalex), drugi je bil Britanec Scott Reading (Kalex), tretji pa Johann Zarco (Suter).

Španec Maverick Vinales (KTM) pa bo začel s prvega mesta v najšibkejšem razredu moto3, drugo in tretje mesto sta v kvalifikacijah zasedla Portugalec Miguel Oliveira (Mahindra) in Nemec Jonas Folger (KTM).