MotoGP: Pedrosa z rekordom steze do prvega štartnega mesta

S prvega štartnega mesta bo jutrišnjo dirko razreda motoGP v Barceloni začel Španec Dani Pedrosa (Honda).

Objavljeno
15. junij 2013 19.01
MOTORCYCLING-PRIX/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Barcelona - Najboljše štartno mesto na nedeljski dirki razreda motoGP si je v Barceloni zagotovil Španec Dani Pedrosa (Honda). V današnjih kvalifikacijah šeste dirke sezone mu je sledil Britanec Cal Crutchlow (Yamaha), tretji je bil en Španec, svetovni prvak Jorge Lorenzo (Yamaha).

Pedrosa je na domačem dvorišču (dirkališče Montmelo je le kakšno uro stran od njegovega domačega kraja Sabadell) rojaku napovedal boj za novo zmago tudi z rekordom steze, ki zdaj znaša 1:40,893. Uspeh domačinov v kvalifikacijah pa sta dopolnila še Alvaro Bautista s četrtim startnim mestom ter mladi adut Marc Marquez s šestim, med njima bo iz druge vrste dirko v Kataloniji začel Američan Nicky Hayden

Legendarni italijanski motociklist Valentino Rossi (Yamaha), ki je bil po dolgem času najhitrejši na treningu, je bil sedmi.

V razredu moto 2 si je »pole position« zagotovil Španec Pol Espargaro, za njim sta se uvrstila Britanec Scott Redding in rojak Esteve Rabat. V najšibkejšem razredu moto3 pa je popolno prevlado Špancev prekinil le tretji Portugalec Miguel Oliveira (Mahindra), pred njim sta bila namreč Luis Salom (KTM) in Alex Rins (KTM).

MotoGP, VN Katalonije, kvalifikacije:

1. Dani Pedrosa (Špa/Honda) 1:40.893sec,

2. Cal Crutchlow (VB/Yamaha Tech3) 0.608,

3. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) 0.673,

4. Alvaro Bautista (Špa/Honda Gresini) 0.821,

5. Nicky Hayden (ZDA/Ducati) 0.907,

6. Marc Marquez (Špa/Honda) 0.949,

7. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 1.066,

8. Andrea Iannone (Ita/Ducati) 1.070,

9. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) 1.160,

10. Stefan Bradl (Nem/Honda LCR) 1.197