MotoGP: Stoner namesto v Brno v domovino na zdravljenje

Zaradi padca na zadnji dirki v Indianapolisu bo Avstralec Casey Stoner izpustil VN Češke v Brnu.

Objavljeno
23. avgust 2012 10.32
Posodobljeno
23. avgust 2012 10.35
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Brno - Avstralski motociklist Casey Stoner je na zadnji dirki v Indianapolisu v kvalifikacijah grdo padel, poškodba gležnja pa mu je tako tudi pokvarila načrte za naslednjo dirko v Brnu na Češkem. Potem ko je nekaj časa še tehtal, ali bi nastopil na Češkem ali ne, se je danes dokončno odločil, da bo raje v domovini zacelil poškodbo.

Dirkač Honde se je odločil, da bo namesto v Evropo odpotoval domov v Avstralijo, kjer mu bodo operirali poškodovano nogo.

Stoner si je v Indianapolisu poškodoval gleženj. Padel je v enem od zavojev dirkališča, ki je zgrajeno znotraj znamenitega ovala v Indianapolisu, ter spektakularno poletel prek svojega motorja, nato pa precej trdo pristal na tleh. Kljub poškodovani nogi in strganim vezem v gležnju je Stoner stisnil zobe in s pomočjo protibolečinske terapije tekmoval na dirki v najmočnejšem razredu motoGP ter na koncu zasedel celo četrto mesto.

»V Brnu steza zahteva od nas številne hitre spremembe smeri, še zlasti me skrbijo težki desni zavoji, kar bo pomenilo še dodatno obremenitev za moj gleženj, zelo bo težko. Skušal se bom čim bolj spočiti, nato pa bom počakal, kako se bom počutil v petek,« je Stoner dejal, preden se je dokončno odločil, da dirko v Brnu izpusti.

Indianapolis je sicer terjal kar nekaj padcev. Med nesrečniki je bil tudi Američan Nicky Hayden, ki se je zaradi zloma roke že odločil, da VN Češke izpusti.

Pred nadaljevanjem sezone je Stoner po 11 dirkah na tretjem mestu skupnega seštevka s 186 točkami, pred njim sta Španca Jorge Lorenzo (Yamaha) z 225 in Pedrosa z 207.