Ogierja na razvpitem skoku neslo 57 metrov daleč (VIDEO)

Svetovni rekord še naprej drži nekdanji serijski šampion v reliju Sebastien Loeb, ki je bil v Turčiji 2010 v zraku 85 metrov.

Objavljeno
03. avgust 2015 17.19
FINLAND-WRC/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Jyväskylä - Reli po Finski, v letošnji sezoni osma dirka svetovnega prvenstva v reliju (od trinajstih), se že tradicionalno od drugih elitnih preizkušenj razlikuje po zelo razgibanem terenu, ki od voznikov oziroma njihovih jeklenih konjičkov zahteva tudi brutalno dolge skoke. V tem pogledu še posebej izstopa hitrostna preizkušnja Ouninpohja, na kateri pri najdaljšem skoku merijo tudi rekordne znamke.

Doslej je najdlje poneslo Estonca Markka Märtina, ki je leta 2003 presegel 57-metrsko znamko pri hitrosti 171 km/h. Nekaj dirkačev mu je nato prišlo zelo blizu, letos denimo branilec naslova svetovnega prvaka, Volkswagnov Francoz Sebastien Ogier, ki je pristal pri skoraj natančno 57 metrih in gledalcem, ki se jih tam že po tradiciji zbere ogromno, jemal dih. Še vedno pa ni njegov podvig nič v primerjavi s svetovnim rekordom, ki ga že pet let drži upokojeni nekdanji serijski šampion Sebastien Loeb. Citroënovega Francoza je namreč v Turčiji neslo neverjetnih 85 metrov daleč!