Omotica in slabo počutje ga nista ustavila

Motokros: Tim Gajser na stopničkah po pretresu možganov in prisilnem počitku.

Objavljeno
05. junij 2015 21.17
Mojca Finc, Šport
Mojca Finc, Šport

Ljubljana – Motokrosist Tim Gajser se je pred poldrugim mesecem v zgodovino slovenskega bencinskega športa vpisal kot prvi zmagovalec dirke za svetovno prvenstvo v razredu MX2. Odtlej se je spopadal s kopico težav, na dirki v Angliji je pri spektakularnem padcu izgubil zavest. Zdaj je spet v družbi najboljših; prejšnji konec tedna je bil v Franciji 2.

»Končno sem si oddahnil. V Franciji sem dirkal solidno in upam, da sem zdaj na pravi poti,« se po drugih stopničkah v letošnji sezoni nadeja najstnik iz Pečk. Aprilska zmaga v Italiji mu je razprla krila, želja po vrhunskih rezultatih se je dodatno okrepila. »Na naslednjih dirkah sem bil razočaran, saj ni šlo v pravo smer, vsakič me je ustavila kakšna ovira. Vendar pa se držim reka, da za dežjem vedno posije sonce,« je dejal.

Vse se mu je obrnilo na glavo v Angliji, kjer je padel in bil minuto nezavesten. Zaradi pretresa možganov je ostal brez nastopa. »Naslednji teden nisem treniral, ampak počival. Zdravniki so mi odmerili dva tedna mirovanja, a tega si nisem mogel privoščiti, treba je bilo v Francijo, dirka je bila pred vrati,« je razmišljal o pripravljenosti pred tekmo, na kateri se je povzpel na stopničke, in dodal, da ni bil tisti pravi. »Bil sem omotičen, v zadnjih dveh krogih pa sem se tudi slabo počutil. Zaradi takšnih okoliščin nihče ni pričakoval, da se bom uvrstil med najboljšo trojico. Z močmi pa nisem varčeval, saj grem vedno na polno,« je povedal Gajser, ki v teh dneh opravlja maturo. Iz Francije se je v Slovenijo vozil vso noč in ko je zjutraj prispel domov, ga je v šoli čakalo preverjanje iz slovenskega jezika.

K vrhunskemu rezultatu so prav gotovo pripomogle tudi spremenjene nastavitve na njegovi hondi, za katere je poskrbel oče Bogo v sodelovanju s Hondino italijansko ekipo, ki skrbi zanj. »Dokazal sem, da imam hitrost in lahko napadam, čeprav nisem bil 100-odstotno pripravljen. V prvi vožnji sem naredil napako in padel, v drugi pa sem sestavil brezhiben nastop,« je komentiral 4. in 2. mesto v posamičnih vožnjah. V skupnem seštevku je po polovici sezone na 6. mestu. »Na prihodnjih dirkah bo treba pokazati dve konstantni vožnji in se otresti napak. V letošnjem prvenstvu sem jih naredil že preveč, veliko sem že izgubil v skupnem seštevku in ne smem si privoščiti, da bi storil še kakšno,« je povedal sogovornik, ki je spet pri močeh in trenira po običajnem programu.


Naslednja preizkušnja za SP Gajserja, ki vodi v državnem prvenstvu v odprtem razredu, čaka 14. t. m. v Italiji. Dotlej bo treniral doma, v nedeljo pa bo dirkal na evropskem prvenstvu v Orehovi vasi.