Po dosežku kariere bolj sproščen

Motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v Italiji prvič končal na vrhu.

Objavljeno
20. april 2015 11.36
rsi*motokros
Mojca Finc, šport
Mojca Finc, šport

Trentino – Le vprašanje časa je bilo, kdaj bo mladi slovenski motokrosist Tim Gajser osvojil premierno zmago za svetovno prvenstvo v razredu MX2. Sezono je začel s 4. mestom v Katarju, 11. na Tajskem in 5. v Argentini. Na četrti dirki v Trentinu pa se je vse sestavilo – za zmagovalno formulo so poskrbeli trda podlaga, ki 18-letniku odlično ustreza, brezhibno pripravljena honda in popolna zbranost.

»Z zmago se mi je odvalil kamen od srca, saj smo vsi vedeli, da sem sposoben za uvrstitev na vrh. Na vsaki od uvodnih treh tekem sezone smo imeli težave. V Katar sem prišel zelo pozno in zato dirkal nesproščeno, na Tajskem sem dehidriral in nisem smel nastopiti v drugi vožnji, v Argentini občutki niso bili pravi. Tokrat pa mi je uspelo, prikazal sem vožnje s treninga in želim si, da bi v takem ritmu nadaljeval. Po dosežku kariere bom tekmoval bolj sproščeno,« je razmišljal Gajser, ki ima na vsaki dirki v mislih le stopničke.

V Trentinu se je ves konec tedna počutil odlično: »Štart v prvi vožnji ni bil dober, v ospredje sem se prebijal z 9. mesta (vknjižil je 2. mesto, op. a.). V drugi pa sem štartal kot tretji, hitro sem napredoval, si privozil prednost in jo držal do konca,« je podoživel dirko in se zahvalil slovenskim navijačem ob progi: »Kljub hrumenju motociklov sem jih slišal čez čelado, tako glasni so bili.«

Naslednja dirka ga čaka konec tedna na Nizozemskem, kjer bo tudi Klemen Gerčar, dirkač v elitnem MXGP. Na tekmi v Italiji je bil 32.