Poškodbe glave so bile za Wilsona prehude

Nekdanji dirkač F1 Justin Wilson je ponoči preminil za posledicami poškodb glave, ki jih je utrpel na dirki serije IndyCar.

Objavljeno
25. avgust 2015 10.01
MOTOR RACING-INDY/WILSON-DEATH
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Philadelphia - Dirkaški svet ponovno žaluje. Tokrat za nesrečnim Justinom Wilson, nekdanjim dirkačem formule 1 in dosedanjim asom v seriji IndyCar, ki je zadnjo bitko izgubil po hudi nesreči na nedeljski dirki v Long Pondu. Za 37-letnika so bile usodne poškodbe glave.

Do nesrečnega trka dirkača Andretti Autosporta je prišlo v 179. od skupno 200 krogov dirke, ko je Britanca zadel kos bolida, ki se je odlomil ob nesreči tekmeca Sagea Karama. Slednji se je zaradi prevelike hitrosti s svojim dirkalnikom zaletel v zid, kjer je po usodnem udarcu končal tudi Wilson. Reševalci so nemudoma prispeli in dirkača prepeljali v bolnišnico, a so bile poškodbe prehude.

Novica o novi smrti v avtomobilističnem športu je pretresla številne, najbolj kakopak ljudi, ki so bili del Wilsonovega življenja. »Ne morem opisati te izgube. Bil je moj brat, moj najboljši prijatelj, vzornik in mentor. Bil je prvak,« je čivknil njegov mlajši brat Stefan, potem ko so sožalje izrekli tako člani ekipe kot predstavniki tekmovanja.

Britancu so se poklonile tudi nekatere legende dirkaškega športa. »Grozne novice ... Najgloblje sožalje družini. RIP,« je zapisal nekdanji šampion formule 1 Nigel Mansell, legenda IndyCara Dale Earnhardt mlajši pa je dodal: »Misli in molitve so z družino, prijatelji in skupnostjo IndyCara.«

Wilson je v tekmovanju IndyCar nastopil na 174 preizkušnjah, zmage pa se je nazadnje veselil leta 2012. V formuli 1 je v letu 2003 nastopal za Jaguar in Minardi.