Reli po Sardiniji: Paddon presenetljivo vodi, akrobacije Meeka in Kubice (VIDEO)

Novozelandskemu dirkaču je po polovici današnjega programa še najbližje svetovni prvak Sebastien Ogier.

Objavljeno
13. junij 2015 16.45
AUTO-RALLY-ITALY
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Alghero - Prva polovica sezone svetovnega prvenstva v reliju se počasi zaključuje z zelo zahtevno šesto letošnjo preizkušnjo po Sardiniji, po polovici današnjega dne pa je v presenetljivem vodstvu Hyundaijev Novozelandec Hayden Paddon, ki je doslej v 36 nastopih zbral le 47 točk, nikdar pa ni bil boljši kot peti letos na Švedskem.

Njegov ritem zaenkrat lahko drži le branilec šampionskega naslova, Volkswagnov Francoz Sebastien Ogier, ki je dobrih devet sekund zadaj, medtem ko Fordov Estonec Ott Tänak na tretjem mestu zamuja že debelo minuto. Dolgo časa je bil Paddonu, ki ima novo specifikacijo dirkalnika, najbližje Finec Jari-Matti Latvala, a je s prebito gumo vsaj začasno izpadel iz boja za najvišja mesta.

Med osmoljenci dirke sta Citroënov Severni Irec Kris Meeke, ki je že včeraj končal na strehi in uničil zadnje levo vzmetenje, pa tudi nekdanji zvezdnik formule ena, Poljak Robert Kubica, ki je s fordom fiesto RS zadel bale sena in nasedel na drugi strani ceste. Danes morajo vozniki pod streho spraviti še štiri hitrostne preizkušnje, dirko bodo jutri zapečatili z zadnjimi štirimi »brzinci«.