Rosberg izkoristil Hamiltonovo smolo

Na jutrišnji dirki za VN Madžarske bo iz prvega mesta štartal Nico Rosberg, ki je imel največ sreče v deževnih kvalifikacijah.

Objavljeno
23. julij 2016 18.21
AUTO-PRIX-F1-HUN-QUALIFYING
A. V.
A. V.

Budimpešta - Nemec Nico Rosberg je v kvalifikacijah za veliko nagrado Madžarske prehitel moštvenega kolega iz Mercedesa Lewisa Hamiltona in dobil pomembno interno bitko. Tretje mesto je v težkih razmerah - dirkače je motil dež - zasedel Avstralec Daniel Ricciardo na Red Bullu.

Jutri se obeta zanimiva dirka, saj vremenoslovci napovedujejo spremenljive pogoje, hkrati pa vodilna dirkača v kvalifikacijah na vrhu skupnega seštevka loči le točka.

Za Rosberga je prvo mesto v kvalifikacijah še toliko pomembnejše, saj proga Hungaroring velja za zaprto brez velikih priložnosti za prehitevanje. "Imeli smo zelo pestre kvalifikacije. Na koncu se je vse končalo po mojih željah. Vesel sem, da sem pristal na prvem mestu," je bil nasmejan Nico Rosberg.

Bolj kislo se je držal njegov moštveni kolega Lewis Hamilton. V zadnjem poizkusu je bil zelo hiter in bi skoraj gotovo prišel do prvega štartnega mesta, toda njegov krog so prekinile rumene zastave zaradi vrtenja Fernanda Alonsa. Njegovo smolo je izkoristil Rosberg, ki je bil na progi malce kasneje in postavil najhitrejši čas. "Nisem razočaran, saj je to del dirkanja. Čaka nas še celotna nedeljska dirka, ko bom imel novo priložnost," je povedal britanski dirkač.

Kvalifikacije/štartna mesta
1. N. Rosberg (Mercedes) 1:19,965
2. L. Hamilton (Mercedes) +0,143
3. D. Ricciardo (Red Bull) 0,315
4. M. Verstappen (Red Bull) 0,592
5. S. Vettel (Ferrari) 0,909
6. C. Sainz (Toro Rosso) 1,166
7. F. Alonso (McLaren) 1,246
8. J. Button (McLaren) 1,632
9. N. Hülkenberg (Force India) 1,858
10. V. Bottas (Williams) 2,217