Rossi mu je naredil uslugo

Španski motociklist Jorge Lorenzo se je začel počutiti kot morski pes.

Objavljeno
29. september 2015 00.33
MOTORCYCLING-PRIX/ Yamaha MotoGP rider Rossi of Italy is seen wearing his new helmet with a new design during the third free practice session of the San Marino Grand Prix in Misano Adriatico circuit in central Italy
Tanja Volarič, šport
Tanja Volarič, šport
Alcaniz – V Misanu uporabljena čelada Valentina Rossija je postala v zadnjih dveh tednih prava uspešnica, potem ko si je na njej omislil motiv morskega psa, ki lovi zlato ribico. Simbolična uprizoritev njegovega dvoboja za lovoriko 2015 z Jorgejem Lorenzom je navdušila tudi tekmeca, ki mu je po zmagi na VN Aragonije v šali prek garaže poslal sporočilo, da se v novi koži počuti sila imenitno.

Lorenzove proslave uspehov nemalokrat naletijo, če že ne na kritike, pa vsaj na dvome o razlogih, ki ga vodijo k določenim tematskim praznovanjem ali potezam. Medtem ko so navijači Rossijeve vnaprej pripravljene šove ob zmagah na posameznih prizoriščih v dveh desetletjih vselej jemali z zvrhano mero dobrohotnosti, do Lorenza niso vedno tako tolerantni in tudi v Aragoniji so se spraševali, ali se je tekmecu spet rogal, ko je po zmagi z roko nad čelado nakazal odpiranje čeljusti morskega psa v lovu za ribico. Španec je na pomisleke z leti začel gledati s šaljive plati in se kaj dosti ne vznemirja, potem ko je zaostanek v SP skoraj prepolovil na 14 točk, je priznal, da mu je Rossijeva karikatura celo laskala in da mu je z njo naredil celo uslugo, saj se resnično počuti kot morski pes, ki pridobiva hitrost.

»Pred nedeljsko dirko sem vedel, da bom ob domala vse možnosti za lovoriko, če še enkrat zaostanem za njim. Zdaj sem spet v boljšem položaju, a na treh dirkah v Aziji in Avstraliji se v resnici nikoli ne ve, kaj te lahko doleti. Tolaži me, da sem zadnja leta v Motegiju vedno imel dobro statistiko, proga ustreza mojemu motorju, četudi gre v resnici za zahtevno prizorišče za značilnosti, ki krasijo yamaho. Zaviranje in pospeševanje bolj ustrezata tekmecem, tudi Marquez se bo vrnil še bolj motiviran, zato si ne drznim razmišljati le o zmagi,« je napovedal Lorenzo, ki je v Motegiju zadnji dve leti zmagal, četudi je skupna bera še vedno na Rossijevi strani, saj se še ponaša z uspehom več od osem let mlajšega tekmeca, ki letos potrjuje, da je v idealnih razmerah vseeno korak pred Italijanom in vsekakor pripravljen na tretjo lovoriko prvaka v motoGP, za katero se podi že od leta 2012.

Na testiranju Michelinovih pnevmatik po dirki v Aragoniji je raje ostal v garaži, da ne bi tvegal nepotrebne poškodbe ravno v ključnem delu sezone, odločitev se je zdela še bolj na mestu, potem ko je prav Rossi v enem od zavojev izgubil oblast in padel, a jo k sreči po zdravniškem pregledu odnesel le z odgrninami in udarci. »Vem, da se oba veseliva selitve v Motegi, kjer se počutiva dobro, a lani je bil Jorge boljši. Prav zaradi majhne razlike, ki naju deli, bo naloga zdaj vedno težja, oba sva konkurenčna, hitra, a zdaj prihaja obdobje v sezoni, ko prav vsaka napaka lahko odloči razplet SP,« se zaveda Rossi, ki pa je letos že dvakrat odbil Lorenzov nalet, potem ko se mu je slednji povsem približal oziroma ga celo ujel v skupnem seštevku.