Schumacher se je za kratek čas prebudil iz kome

Še je upanje: Sabine Kehm, menedžerka nekdanjega zvezdnika F1, je v izjavi za javnost razkrila spodbudno novico.

Objavljeno
04. april 2014 12.04
Posodobljeno
04. april 2014 12.04
G., L., J. P., Delo.si
G., L., J. P., Delo.si

Grenoble - Sabine Kehm, menedžerka in predstavnica za stike z javnostmi nekdanjega dirkaškega superzvezdnika Michaela Schumacherja, je v današnji izjavi za javnost sporočila, da se je sedemkratni svetovni prvak za kratek čas prebudil iz kome. »Michael napreduje. Na trenutke kaže znake zavesti in prebujanja,« je po poročanju Reutersa oznanila Kehmova in dodala: »V tem dolgem in težkem boju ga podpiramo skupaj z zdravniško ekipo iz Grenobla in vsi ostajamo samozavestni.«

»Vsem, ki nam stojite ob strani, nas bodrite in spodbujate, smo iz srca hvaležni, prosimo pa za razumevanje, saj slehernih podrobnosti Michaelovega stanja ne moremo deliti z javnostjo,« je še dodala Nemčeva desna roka.

Kehmova je že včeraj namignila na izboljšanje Schumijevega zdravstvenega stanja: »Še enkrat lahko ponovim, da se pri Michaelu kaže več spodbudnih znakov, ki nas navdajajo z upanjem in nam vlivajo pogum.« S tem se je odzvala na navedbe nemških in britanskih medijev, ki so nekdanjega Ferrarijevega asa domala že odpisali, češ da naj bi zdrsnil v trajno vegetativno stanje.

Pred več kot mesecem dni so bile sicer že glasne govorice, da naj bi se 45-letni Nemec (tudi z mežikanjem) odzival na najosnovnejše dražljaje iz okolice, ki pa jih Michaelova menedžerka ni potrdila. Schumacher se je sicer poškodoval konec decembra v tragični smučarski nesreči v Meribelu, odtlej pa - brez drastičnih sprememb - leži v umetni komi, iz katere ga počasi prebujajo že mesec dni, v bolnišnici v Grenoblu.