Schumi še vedno ne more govoriti, je paraliziran in na vozičku

Nekdanji dirkač Philippe Streiff se boji, da bo Michael Schumacher, tako kot on, ostal prikovan na invalidski voziček.

Objavljeno
20. november 2014 08.16
Posodobljeno
20. november 2014 08.16
FRANCE-GERMANY-SCHUMACHER-AUTO-PRIX-PEOPLE-FILES
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ženeva − Potem ko je javnost izvedela nekaj pozitivnih novic o zdravljenju francoskega dirkača formule 1 Julesa Bianchija, ki so ga zbudili iz umetne kome in prepeljali v domovino, so hkrati zakrožile vesti o okrevanju legendarnega nemškega dirkača Michaela Schumacherja. Philippe Streiff, še en nekdanji dirkač, ki se je ponesrečil v svoji športni karieri, je namreč potrdil že znana dejstva, da Schumi še vedno ne more govoriti, ima težave s spominom in je paraliziran prikovan na invalidski voziček.

Streiff, ki ima po nesreči leta 1989 prav tako ohromele vse štiri ude, je o Schumacherjevem stanju spregovoril za francosko radijsko postajo. Francoz je sicer družinski prijatelj Schumacherjevih. »Gre sicer na bolje, a to je vse relativno. Zelo je težko. Ne more govoriti, tako kot jaz je hrom in na invalidskem vozičku. Ima težave s spominom in govorom,« je povedal 59-letni Streiff, ki je Schumacherja obiskal v bolnišnici v Grenoblu, ko je bil še na intenzivni negi.

Za Schumacherja na njegovem domu ob Ženevskem jezeru še vedno skrbi skupina vrhunskih strokovnjakov in negovalcev, za katere družina, katere premoženje je ocenjeno na več kot pol milijarde evrov, plačuje ogromne zneske.