Schumijev primer zaprt, zunanja krivda izključena

Tožilec Patrick Quincy ni hotel ne potrditi ne ovreči namigov, da je čelado Michaela Schumacherja uničila kamera na njej.

Objavljeno
18. februar 2014 08.04
FRANCE-SCHUMACHER-AUTO-PRIX-PEOPLE-FILES
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Grenoble − Po mesecu in pol preiskav tragične nesreče sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli ena Michaela Schumacherja med smučanjem zunaj urejenih prog v Meribelu je francoski državni tožilec Patrick Quincy predstavil izsledke, v katerih je predvsem potrdil že znane podrobnosti, dodal pa, da v tem primeru ni šlo za nikakršno kršitev zakonov, zaradi česar ne bo treba proti nikomur vložiti kazenskih ovadb. Odgovornost tako ni padla niti na upravljavce smučišča niti na proizvajalce smučarske opreme, primer pa je zdaj zaprt.

Ni pa Quincy niti potrdil niti zavrnil namigov strokovnjakov s slovite akademije za smučanje in alpinizem iz Chamonixa (ENSA), češ da bi lahko pomemben delček k tragičnemu razpletu doprinesla tudi kamera na Schumijevi čeladi, zaradi katere se je ta po padcu − kljub majhni hitrosti smučanja − prepolovila. »ENSA je analizirala material in bil je brezhiben. Zakaj bi torej čelada med trkom razpadla?« se je spraševal vir blizu preiskovalcev.

Schumacherjeva družina se je sicer zavila v molk, niti menedžerka in predstavnica za stike z javnostjo Sabine Kehm ni hotela komentirati pisanja visokonakladnega nemškega Bilda, češ da je nekdanji zvezdnik formule ena, ki ga že lep čas prebujajo iz umetne kome, pred dnevi zbolel za pljučnico in jo zelo hitro tudi prebolel.