Spodbudno: Samo Kukovica se je prebudil iz umetne kome

Trenutno zdravstveno stanje 25-letnega spidvejista iz Krškega, ki se je hudo poškodoval na dirki v Ljubljani, je stabilno.

Objavljeno
08. junij 2014 20.32
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Ljubljana - Več kot trije tedni so že minili od hude nesreče slovenskega spidvejista Sama Kukovice na uvodni letošnji preizkušnji skupnega slovensko-hrvaškega prvenstva posameznikov na štadionu Ilirije v Zgornji Šiški, ko je v osmi vožnji dneva grdo padel in pri trku v rob zaščitne ograje in proge utrpel hude poškodbe glave, zaradi česar so ga nemudoma prepeljali v ljubljanski Univerzitetni klinični center.

Tam so ga takoj po nezgodi zavoljo preprečitve dodatnih poškodb možganov uspavali v umetno komo, iz katere se je prebudil pred nekaj dnevi, njegovo trenutno zdravstveno stanje pa je stabilno. »Tako kot na tekmovalnih stezah se Samo tudi v bolnišnici pogumno bori in tudi zahvaljujoč svoji dobri telesni pripravljenosti kaže napredek. Za popolno okrevanje bo zdaj potreben predvsem čas, Samo pa z majhnimi, toda vztrajnimi koraki vsak dan stopa po tej dolgi in naporni poti,« je v sporočilu za javnosti zapisala družina 25-letnega Krčana in se vsem zahvalila za besede spodbude in podpore ter za lepe želje po Samovem okrevanju.