Testiranja v Barceloni: Mercedes v težavah in v ozadju

Formula ena: včeraj je za presenečenje z najhitrejšim krogom poskrbel Lotusov Venezuelčan Pastor Maldonado.

Objavljeno
20. februar 2015 14.58
AUTO-F1-ESP-TEST-MERCEDES
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Barcelona - Te dni je dirkaška karavana formule ena zbrana na testiranjih v Barceloni, za nekoliko nenadejan razplet prvega dneva pa je poskrbel Lotusov venezuelski voznik Pastor Maldonado, ki je bil s časom 1:25,011 prehiter za vse, za desetinko in pol tudi od Ferrarijevega Finca Kimija Räikkönena. Dobre pol sekunde je zaostal Avstralec Daniel Ricciardo (red bull), vsi ostali tekmeci pa so zamudili vsaj sekundo in pol.

Največ težav so imeli v kontruktorskem šampionu Mercedesu, saj se je Nico Rosberg, ki pričakuje naraščaj, spopadal z zdravstvenimi težavami, po enajstih odpeljanih krogih pa je obupal tudi ravno tako oboleli svetovni prvak Lewis Hamilton. Testiranja je popopral trk Sauberjevega Brazilca Felipeja Nasra, ki je bil dotlej celo najhitrejši, in Williamsove Škotinje Susie Wolff. Oba sta jo odnesla brez prask, zgolj z zveriženo pločevino.

Po prvem delu današnjih testiranj, ki se bodo sicer nadaljevala ob 14. uri, pa najbolje kaže Ricciardu, ki je bil pred odmorom za kosilo zgolj stotinko hitrejši od Ledenega Finca. Dolgo časa vodilni Mehičan pri Force Indii Sergio Perez drži tretje mesto, četrti Rosberg pa zaostaja že sekundo.