Tim Gajser v Mehiki hiter kot blisk

Pred današnjo večerno VN Mehike v Leonu je bil slovenski motokrosist najhitrejši na obeh treningih in v kvalifikacijah.

Objavljeno
02. april 2017 08.11
TIM GAJSER
J. P.
J. P.

Leon - Mladi slovenski motokrosistični fanomen Tim Gajser je eden glavnih favoritov za zmago na četrti postaji sezone svetovnega prvenstva v kraljevskem razredu MXGP, veliki nagrade Mehike v Leonu. Ne le, da bo na tem prizorišču, ki mu zelo ustreza, branil lanski uspeh, ko si je ravno tako pokoril vso konkurenco, temveč je tudi že včeraj dokazal, da je na specifični progi na veliki nadmorski višini resnično razred zase.

Sprva je bil Hondin 20-letnik iz Pečk, ki vodi v skupni razvrstitvi z desetimi točkami naskoka pred prekaljenim Italijanom Antoniem Cairolijem, prepričljivo najhitrejši na prostem treningu, saj je prvega izzivalca, Francoza Gautierja Paulina (husqvarna), pustil za seboj za skoraj dve sekundi. Nato je podvig ponovil na uradnem treningu, ko je glavnega zasledovalca, Nizozemca Jeffreyja Herlingsa (KTM), odpravil za debelo sekundo. Za piko na »i« pa je poskrbel na večernih kvalifikacijah, saj se mu je še najmanj, na slabih deset sekund v dvanajstih krogih, približal Paulin.

S tem si je Gajser zagotovil prvo izbiro štartnega mesta na današnji preizkušnji, ki se bo s prvo vožnjo začela ob 20. uri po slovenskem času in nadaljevala z drugo ob 23. uri.

IZIDI KVALIFIKACIJ

1. Tim Gajser (Slo, honda) 24:43,336
2. Gautier Paulin (Fra, husqvarna) + 9,848
3. Max Anstie (VB, husqvarna) 12,509
4. Clement Desalle (Bel, kawasaki) 19,891
5. Jeremy van Horebeek (Bel, yamaha) 22,259
6. Antonio Cairoli (Ita, KTM) 26,986