Trajkovičevo slovo po komediji zmešnjav proti sinu znanega politika

Tekvondoista Ivana Trajkoviča na svetovnem prvenstvu olimpijskega združenja WTF izločil Chika Chukwumerije.

Objavljeno
17. maj 2015 01.07
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport
Čeljabinsk – Ivan Trajkovič, 23-letni tekvondoist iz Slovenske Bistrice, včeraj v Rusiji na žalost ni ponovil podviga s prejšnjega svetovnega prvenstva olimpijskega združenja WTF v Mehiki, kjer je pred dvema letoma zablestel z bronasto kolajno. V Čeljabinsku se je namreč od tekmovanja v kategoriji nad 87 kilogramov poslovil že po svojem uvodnem dvoboju.

Potem ko je bil Trajkovič v prvem krogu prost, se je v drugem oziroma v šestnajstini finala pomeril z Nigerijcem Chiko Chukwumerijem, ki je predtem s 3:0 izločil Kanadčana Jordana Stewarta. Slovenski tekvondoist je dolgo nadziral dogajanje na blazinah in vse je kazalo, da se bo brez večjih težav uvrstil naprej.

Uvodno rundo je dobil z 2:0, v drugi je povišal na 5:1, nakar je 191 centimetrov visoki Afričan, sicer bronasti z olimpijskih iger v Pekingu '08, dobil točko, po nadaljnjih treh, s katerimi je v tretji rundi izenačil na 5:5, pa je sledila prava komedija zmešnjav.

Miodrag Krnetić, glavni trener naše reprezentance, je zahteval ogled posnetka, po daljši prekinitvi pa so pristojni Chukwumerijeju odvzeli dve točki, tako da je Trajkovič obračun nadaljeval s prednostjo 5:3.

Odtlej verjetno nihče več – ne borca, ne sodniki, kaj šele gledalci – ni imel pregleda nad tem, kar se je odvijalo na borišču. Točke so namreč padale kot po tekočem traku, skoraj enako hitro pa so jih sodniki tudi jemali.

Tako je 185 centimetrov visoki Bistričan od 5:3 prešel že do vodstva s 7:3, nakar je osem let starejši Nigerijec znižal na 4:7 in razliko zmanjšal še za točko, potem ko so jo odvzeli Trajkoviču (4:6). Že po naslednjem napadu je bilo le še 6:5 za našega reprezentanta, ki si je za trenutek spet oddahnil, potem ko so mu priznali nožni udarec v tekmečevo glavo.

In ko se je že zdelo, da je zmagal z 9:6, je sledil šok. Najprej so Štajercu odšteli tri točke, ker naj bi tekmeca pri nožnem udarcu držal za roko, eno pa prišteli Chukwumerijeju, ki je bil še sam presenečen nad končnim izidom na semaforju rezultatov (6:7).

Medtem ko Trajkovič ni skrival velike jeze zaradi poraza in zgodnjega izpada, se je Afričan, čigar oče je – mimogrede – pred mesecem preminuli znani nigerijski politik Uche Chukwumerije, veselil napredovanja v osmino finala. V njem je s 5:3 premagal še Hrvata Vedrana Golca, v četrtfinalu pa je moral s 4:9 priznati premoč Kubancu Robelisu Despaignu.

V dvorani Traktor se je danes pod slovensko zastavo boril Jure Pantar (do 63 kg), lanski evropski podprvak iz Bakuja, čigar prvi nasprotnik je bil Edwin Aguilar. Kolumbijec je bil boljši z 8:3. Prvo rundo je dobil s 3:0, drugo s 4:1, v tretji pa je bil z 2:1 prepričljivejši Pantar. Kot zadnja od naših bo jutri na blazine stopila še Dunja Lemajič (do 62 kg).