V Ottobianu vrnitev Gajserja in bratov Irt

Na nedeljski dirki elitnega razreda MXGP motokrosističnega SP vrnitev doslej poškodovane slovenske trojice.

Objavljeno
22. junij 2017 17.38
J. P.
J. P.

Ottobiano - Nedeljska enajsta dirka motokrosističnega svetovnega prvenstva v razredu MXGP v italijanskem Ottobianu bo zelo zanimiva tudi za slovenske privržence te panoge, saj bodo lahko na prenovljeni progi spremljali vrnitev lanskega šampiona Tima Gajserja ter bratov Petra in Jerneja Irta.

»Rehabilitacija je potekala nad pričakovanji, zahvalo sem dolžan doktorju Matjažu Vogrinu in fizioterapevtu Samu Miklu, ki sta zaslužna za to, da sem se lahko že v nedeljo vrnil na motor. Na pravi poti sem, da bom lahko spet počel to, v čemer uživam. Ko sem izvedel, da imam zlomljeno lopatico, se mi je sesul svet, potreboval sem nekaj dni, da sem spet prišel k sebi. Poškodba me je precej potolkla, čez čas pa sem se začel zavedati, da je to del športa in da tako pač mora biti,« je strnil vtise mladi Hondin fenomen iz Pečk.

Še posebej ga veseli, da bo ob progi v Ottobianu spet ogromno število njegovih navijačev v rumenem. Gajser v skupni razvrstitvi drži peto mesto, v vodstvu je prekaljeni italijanski maček Antonio Cairoli, ki bo pred domačimi privrženci še toliko bolj nabrušen. Na štartu bosta v nedeljo tudi brata Irt, ki se - enako kot Tim - vračata po poškodbah.