Vettel: V Maleziji bo zgodba povsem drugačna

Medtem ko Kimi Raikkonen slavi »eno najlažjih zmag« v karieri, pa Sebastian Vettel že razmišlja o prihodnjem izzivu.

Objavljeno
18. marec 2013 10.53
Posodobljeno
18. marec 2013 11.33
Australia F1 GP Auto Racing
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Najboljši štart v novo sezono formule ena je uspel Kimiju Raikkonenu, ki je s sicer tvegano taktiko le dveh postankov v boksih, v Avstraliji ugnal vso konkurenco in prišel do prve zmage. »Ledeni Finec« je po koncu avstralske preizkušnje dejal, da je bila dirka pravzaprav lahka, saj se je vse odvijalo po načrtu, ki so si ga zadali pri Lotusu.

»Bila je dokaj lahka, mirna dirka. Pravzaprav je bila to ena najlažjih zmag v moji karieri. V finišu dirke se mi je sicer Fernando (Alonso) nekoliko približal, toda ves čas sem uspel obdržati razdaljo, ki bi mi zadoščala tudi v primeru dežja. Sem vesel, toda to je le prva od mnogih dirk v tej sezoni,« je v svojem slogu dejal Raikkonen, ki se je s svojim uspehom že prelevil v enega od favoritov za naslov prvaka.

Aktualni prvak Sebastian Vettel je uvodno dirko v Albert Parku končal na tretjem mestu, kar pa 25-letnega Nemca ni zadovoljilo. Nemški šampion je namreč odločen, da bo s svojim Red Bullom še četrtič zapored osvojil laskavi naslov, boljši nastop pa si obeta že od prihajajoče dirke za VN Malezije.

»V preteklih sezonah se je že večkrat potrdilo, da uspeh v Avstraliji ne zagotavlja tudi uspešne sezone. V Maleziji bo zgodba povsem drugačna. Gre za popolnoma drugačno dirkališče, kjer vladajo povsem drugačni pogoji za dirkanje. Toda tudi tam bodo ključni dejavnik pnevmatike in njihova obraba,« je Vettel misli že usmeril proti novi dirki.

Honda razmišlja o vrnitvi v formulo 1

Japonski proizvajalec avtomobilov Honda naj bi se že v sezoni 2015 spet povezal z ekipo McLaren, s katero je uspešno sodeloval v osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Japonci so se iz formule 1 umaknili po sezoni 2008. Glavni vzrok je bila predvsem gospodarska kriza, svoje tovarniško moštvo pa je Honda prodala Rossu Brawnu.

Zdaj naj bi se Honda vrnila v formulo zgolj kot dobavitelj motorjev, k temu pa so jo spodbudile spremembe pravil, ki bodo stopile v veljavo leta 2014.