Massa za nesrečo okrivil Magnussena

Felipe Massa jo je ob nesreči na VN Nemčiji odnesel brez posledic, Kevin Magnussen zanikal krivdo.

Objavljeno
21. julij 2014 09.24
Posodobljeno
21. julij 2014 09.24
MOTOR-RACING-PRIX/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Hockenheim - Včerajšnjo dirko formule 1 za VN Nemčije je na dirkališlču v Hockenheimu zaznamovala, vsaj na pogled, precej huda nesreča Brazilca Felipeja Masse. Dirkača Williamsa je dvignilo v zrak in obrnilo na glavo, naposled pa je le končal na štirih kolesih. Brazilec je ostal nepoškodovan.

»Nesreča je najbrž izgledala precej huje, kakor sem jo doživljal znotraj dirkalnika. Vse se je obrnilo na glavo, toda pomembno je, da sem dobro. Sem zelo razočaran, da se je spet tako končalo. Še ena dirka in spet me je tekmec izrinil s steze,« je po dirki bentil Massa in še orisal okoliščine nesreče. »Bil sem spredaj in prvi šel v ovinek. Če bi moral kdo paziti, je to dirkač, ki je bil za menoj,« je Brazilec s prstom pokazal na Danca Kevina Magnussena, ki naj bi po nejgovem zakrivil nesrečo.

Toda 21-letni novinec v F1 se ni dal in zatrdil, da krivda ni njegova. Povedal je, da je storil vse, kar je bilo v njegovi moči, da bi se izognil trčenju. »Seveda, če bi imel kaj prostora, bi se izognil trčenju, tako pa ni šlo. Sicer še nisem videl posnetka, zato težko komentiram, kaj se je dogajalo. Žal mi je za nastalo situacijo, toda povem lahko, da sem storil vse, da se bi mu izognil, toda v tistem trenutku ni bilo drugega izhoda. Nisem ga poskušal napadati, to, da sva trčila je bila le smola,« se je branil dirkač McLarna, ki je sicer dirko začel s četrtega mesta. Po trčenju z Masso je kajpak izgubil nekaj mest, na koncu pa dirko končal na devetem mestu.

Masso so po nesreči pregledali zdravniki in hitro sporočili, da jo je odnesel brez praske. Dirko za VN Nemčije je na veliko veselje domačih navijačev dobil vodilni v SP Nico Rosberg.