Smrt tokrat kosila med prikoličarji

Na dirki za SP prikoličarjev na Nizozemskem se je smrtno ponesrečil nemški sovoznik Sandor Pohl.

Objavljeno
05. avgust 2013 00.57
CORRECTION-AUTO-SIDECAR-NED-ACCIDENT
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Assen – Usoda je do tekmovalcev v avtomotošportu zares neusmiljena. Le dva tedna po tagediji v Moskvi, v kateri je življenje izgubil 25-letni italijanski motociklist Andrea Antonelli, je smrt sejala še na eni prireditvi, tokrat na Nizozemskem. Na dirkališču v Assnu je na preizkušnji za svetovno prvenstvo prikoličarjev v tragični nezgodi pri prehitevanju v zavoju Haarbocht življenje izgubil 34-letni sovoznik Sandor Pohl. Izkušeni Nemec je namreč po prevračanju padel iz prikolice motocikla, ki ga je vozil Švicar Stefan Kiser, nato pa ga je vanj trčil eden od tekmecev, ki je vozil za njim. Kljub takojšnji zdravniški pomoči je Pohl, ki je negiben obležal na stezi, podlegel hudim poškodbam.

Predstavniki organizatorjev so o žalostnem dogodku zapisali: »Na začetku drugega kroga je motocikel zletel s proge. Pri tem je Sandorja Pohla vrglo iz dvoseda pod kolesa drugega motocikla. Nesrečneža so takoj prepeljali v bolnišnico, a so bili poskusi oživitve žal neuspešni.«

Vodstvo tekmovanja je kajpak dirko – na njej se je zbralo blizu 40.000 privržencev – takoj po tragičnem dogodku prekinilo in nato tudi odpovedalo, podobno je storilo tudi z vsemi ostalimi predvidenimi dogodki na festivalu Gamma Racing Day, ki je potekal na slovitem dirkališču, na katerem se enkrat letno merijo tudi motociklisti na dirki za SP v elitnem razredu motogp.