Žagar sedmi na Danskem

Tretja dirka svetovnega prvenstva v spidveju se je končala z zmago Macieja Janowskega, Matej Žagar je bil sedmi.

Objavljeno
12. junij 2016 01.18

Horsens - Slovenski spidvejist Matej Žagar je na tretji dirki svetovnega prvenstva v danskem Horsensu osvojil sedmo mesto. Zmagal je Poljak Maciej Janowski pred Avstralcem Chrisom Holderjem in Britancem Taiem Woffindnom.

Matej Žagar je dirko začel zelo obetavno in v svojih prvih dveh vožnjah osvojil dve prvi mesti, nato slabše nadaljeval in zasedel dve četrti mesti, v peti pa je bil drugi in se uvrstil v polfinale.

Slovenski dirkač je tekmoval v drugi polfinalni skupini in s četrtim mestom končal nastope, napredovala pa sta Maciej Janowski in Tai Woffinden. Iz prve skupine sta se v finale uvrstila Chris Holder in Nicki Pedersen.

Finalna vožnja se je začela z nesrečo Nickija Pedersena in Taia Woffindna, po kateri si je Danes prislužil diskvalifikacijo. Prireditelji so morali ponoviti štart, kar je najbolje izkoristil Janowski, drugi je bil Holder in tretji Woffinden.

V svetovnem prvenstvu vodi Tai Woffinden (39), enak točkovni izkupiček ima tudi Chris Holder (39), tretji pa je Američan Greg Hancock (38). Matej Žagar je na sedmem mestu (26).

Matej Žagar je o svojih nastopih v Horsensu povedal: »Čeprav si nisem hotel priznati, je bila proga precej trša kot na treningu, zunanje pozicije pa tudi po statistiki katastrofalne. Z ekipo smo poizkušali tudi spremeniti nastavitve motorja, saj je za tako trdo progo kot se je na koncu izkazala enostavno premočan, saj se mi je zadnje kolo vmes vrtelo tudi v prazno. Zadovoljen sem, da sem v dobri formi, motor je dober in z ekipo komaj čakamo na Prago, kjer verjamem, da lahko ponovno privozim dober rezultat in potrebne točke.«

Naslednja dirka bo 25. junija v Pragi.

Rezultati VN Danske

1. Maciej Janowski (Pol) 16 točk

2. Chris Holder (Avs) 13

3. Tai Woffinden (VB) 15

4. Nicki Pedersen (Dan) 10

...

7. Matej Žagar (Slo) 8

 

SP, skupno:

1. Tai Woffinden (VB) 39 točk

2. Chris Holder (Avs) 39

3. Greg Hancock (ZDA) 38

4. Maciej Janowski (Pol) 36

...

7. Matej Žagar (Slo) 26