ACH Volley bo celil rane pri prvem favoritu

Odbojkarji ACH Volleyja bodo skušali danes v drugem dvoboju lige prvakov vnovič šokirati Macerato (18).

Objavljeno
30. oktober 2012 10.16
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Ljubljana – Po uvodoma izgubljenih dveh točkah z Unterhachingom si bodo odbojkarji ACH Volleyja v današnjem (18) drugem dvoboju lige prvakov celili rane na gostovanju pri najtežjem možnem tekmecu – italijanskem šampionu Macerati. »Ta je celo eden od treh glavnih kandidatov za končno zmago v LP,« opozarja ljubljanski trener Luka Slabe.

Ljubljančani – takrat še Blejci – so kult nedotakljivosti italijanskih tekmecev porušili v zgodovinski sezoni 2009/10, ko so se senzacionalno prebili na sklepni turnir četverice v LP. Tedaj so v osmini finala, dvakrat s 3:2, odpravili prav Macerato, pri kateri so se gnetla velika imena (Cisolla, Raymaekers, Vermiglio, Martino, Corsano, Omrčen, Swiderski ...), še vedno pa so v kadru trije tedanji igralci – srbski bloker Marko Podraščanin ter rezervista Natale Monopoli in Luigi Randazzo. Dres ACH Volleyja nosi pet članov takratne zasedbe – Andrej Flajs, Alen Šket, Matej Vidič, Aleš Fabjan in Daniel Lewis.

Pri Macerati si kruh služi pet čistokrvnih tujcev (ob Podraščaninu še njegova rojaka Dejan Stanković in Saša Starović, Francoz Hubert Henno in slovenski bloker Alen Pajenk) in štirje tujci z italijanskim potnim listom (Brazilec Davidson Lampariello, Čeh Jiri Kovar, Rus Ivan Zajcev in Hrvat Dragan Travica). Po odhodu Igorja Omrčena so v klubu ostali z le enim klasičnim korektorjem (Starović), Zajcev pa se izmenjuje na sprejemalskem in korektorskem položaju. Ravno Macerata je odločila za preizkušanje z igranjem s tremi sprejemalci brez korektorja, česar se v LP ne poslužuje.

V uvodnem kolu LP je odpihnila Lennik, po štirih kolih »serie A« pa ostaja še neporažena z le enim oddanim nizom. V njeni udarni sedmerki so štirje italijanski, dva srbska in en francoski reprezentant. Morda pa bo trener Alberto Giuliani, kot že v zadnjem ligaškem dvoboju, priložnost ponudil tudi Pajenku, ki najbolje pozna zasedbo ACH Volleyja, saj je bil štiri sezone njen član. Glavni adut Luke Slabeta pa bo korektor Mory Sidibé, ki je bil s 27 točkami celo daleč najučinkovitejši igralec 1. kola LP.

Slabe: Igrati moramo pametno in ne zaletavo

Da je ljubljansko moštvo pred težko nalogo, se zaveda tudi glavni trener Luka Slabe. »Macerata kot ekipa nima pomanjkljivosti, igralci pa hitro popravijo in odpravijo morebitne napake. Želim si, da bi fantje pustili srce na igrišču. Če nam uspe pokazati dobro igro in osvojiti nove točke, bom zelo zadovoljen. Motivacija je ključ do uspeha v jutrišnji tekmi, vse je v naših rokah. Potrebna bo predanost ekipi, igrati moramo pametno in ne zaletavo.«

Z njim se strinja tudi kapetan Ach Volleyja, Andrej Flajs. »Pred nami je nova težka tekma in upam, da bomo odigrali več kot tri nize. Kvaliteta je na njihovi strani, saj je Macerata eden izmed favoritov za osvojitev naslova evropskega prvaka. Naš cilj je prikazati dobro igro in osvojiti najmanj en niz.«

Drugo kolo skupine D

Macerata - ACH Volley (18)

Že odigrano:

Generali Unterhaching - Euphony Asse-Lennik 3:1

 

Lestvica:

1. Generali Unterhaching 2 2 0 5 točk

2. Lube Banca Marche Macerata 1 1 0 3

3. ACH Volley 1 0 1 1

4. Euphony Asse-Lennik 2 0 0 2 0