ACH Volley končal na tretjem mestu, naslov prvaka Hypo Tirolu

Slovenski prvaki, odbojkarji ACH Volleyja, so na zaključnem turnirju srednjeevropske lige v Pliberku osvojili tretje mesto.

Objavljeno
15. marec 2015 19.57
ACH Volley vs Asseco Resovia RZESZOW. Na sliki Mochalski Eric. Ljubljana, 19. 11. 2014
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Pliberk - Odbojkarji ACH Volleya so na zaključnem turnirju srednjeevropske lige v Pliberku osvojili tretje mesto. Po polfinalnem porazu proti Posojilnici Dob so v malem finalu pričakovano premagali slovaški Spartak Myajava s 3:0 (20, 16, 19). Tretje mesto je kljub temu njihov najslabši rezultat v zgodovini tega tekmovanja.

Slovaki so na poti na zaključni turnir premagali murskosoboško Panvito Pomgrad, slovenskim prvakom pa danes niti približno niso bili kos. Kolikor toliko konkurenčni so bili le v začetkih nizov, oranžni zmaji pa so v nadaljevanju vselej nadaljevali v previsokem ritmu.

Pri Ljubljančanih je bil s 15 točkami najučinkovitejši Eric Mochalski, Jan Klobučar jih je dosegel 11.

Hypo tretjič najuspešnejši

Letošnja sezona v srednjeevropski ligi se je končala s finalom med Hypo Tirolom in Posojilnico Dob, v katerem so se zmage s 3:0 (16, 19, 17) veselili prvi. Za Hypo je to že tretji naslov v tem tekmovanju.

Pri omenjeni ekipi iz Innsbrucka nastopa tudi nekdanji član ACH Volleya Gregor Ropret, ki je na današnji tekmi v svojo statistiko vpisal pet točk, od tega dve s servisom. Na drugi strani je v dresu Posojilnice Dob, ki jo s klopi vodi Luka Slabe, štiri ročke dosegel Danijel Koncilja. Nejc Pušnik (dva asa) in Andrej Grut sta prispevala po tri, brez točke pa sta ostala podajalec Rok Satler in libero Jani Kovačič.