ACH Volley v Budvi računa na zmago

Odbojkarje ACH Volleyja po zmagi v slovenskem pokalu že čaka nadaljevanje lige prvakov.

Objavljeno
10. januar 2012 11.56
Posodobljeno
10. januar 2012 12.58
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Slovenski odbojkarski prvak ACH Volley bo s sredinimi dvobojem v Budvi proti Budvanski rivijeri nadaljeval boje v ligi prvakov.  Po štirih krogih so Ljubljančani v težkem položaju. Za napredovanje v izločilne boje imajo zgolj minimalne možnosti, v zadnjih krogih pa potrebuje dve gladki zmagi in nekaj sreče pri rezultatih drugih tekem.

Vendar pa se v ljubljanskem taboru s stanjem na lestvici ne obremenjujejo in se raje držijo optimističnih napovedi, s katerimi so tudi odpotovali v Budvo, kjer jih tekma čaka jutri ob 18. uri. Odbojkarji ACH Volleyja so trdno odločeni, da si bodo možnosti podaljšali vsaj še za en krog, piše STA.

Flajs: Forma se dviga

»Dokler so še minimalne možnosti, se ne bomo predali. Najprej moramo v Budvi, nato pa še v Stožicah proti Toursu, pokazati svojo najboljšo igro, zmagati in nato počakati, kaj nam bo to prineslo. Še vedno se lahko uvrstimo naprej tudi kot najboljša tretjeuvrščena ekipa, če ne, pa evropska tekmovanja nadaljujemo v pokalu Cev. Mislim, da smo v dobri formi, finalni turnir slovenskega pokala nam je prišel prav, vsekakor v Budvi računamo na zmago,« je pred odhodom v Črno goro dejal kapetan ekipe Andrej Flajs.

ACH se je z odbojkarji Budvanske rivijere že srečali v Ljubljani in se z njimi dobro namučili. Vodili so že z 2:0 v nizih, a je nato po zaslugi odlične igre podajalca Gregorja Ropreta prišlo do preobrata in ACH je vendarle rešil dve točki.

Črnogorski odbojkarji, ki jih sicer vodi slovenski selektor Veselin Vuković iz Budve, možnosti za napredovanje nimajo, a bodo vseeno imeli ambicije, saj še računajo na tretje mesto, ki bi jim prineslo pokal CEV.

»Budvanska Rivijera nedvomno ima enake želje kot naša ekipa. Vedno je treba biti pozoren na tako izkušene ekipe. Ne smemo pozabiti, da je to moštvo, ki je v Stožicah oktobra letos že vodilo z rezultatom 2:0 v nizih, kakor tudi, da je bilo blizu osvojitve točke v tekmi proti francoskemu Toursu. To pomeni, da imajo potencial za igro na visoki ravni, videli pa bomo, kako dolgo lahko zdržijo takšen ritem. Mi bomo dali vse od sebe, upam da bo to dovolj, da izpolnimo cilje,« meni trener Igor Kolaković.

Trener je ob tem opozoril, da bo imela Budva prednost domače dvorane: »Sicer je težko oceniti, v kakšnem stanju je Budvanska rivijera in koliko je to trenutno realno močna ekipa, saj so doslej odigrali izredno malo tekem, ta hip imajo celo premor in sploh ne igrajo. Kolikor vem, tudi prijateljskih tekem niso imeli. Tako, da je res težko oceniti, kaj nas čaka. Kar se tiče ACH Volleya, pa so vsi naši igralci, z izjemo Matevža Kamnika pripravljeni na ta obračun.«