Alen Pajenk ni več član Macerate

Reprezentančni bloker Alen Pajenk žrtev klestenja proračuna nekdanjega italijanskega prvaka.

Objavljeno
25. april 2013 13.26
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Ljubljana - Po poročanju italijanskih spletnih medijev slovenski odbojkar Alen Pajenk, ki je ravno včeraj dopolnil 27 let, ni več član Macerate. Reprezentančni bloker je dres prvoligaša nosil dve sezoni in v prejšnji tudi osvojil naslov italijanskega prvaka, v tej pa mu je spodletel preboj v finale - v polfinalu je moralo njegovo moštvo senzacionalno priznati premoč velikemu presenečenju Piacenzi.

Vodstvo Macerate, ki se je v tej sezoni v skupinskem delu lige prvakov pomerila tudi z ACH Volleyjem in vpisala po eno zmago in poraz, v četrtfinalu pa v italijanskem derbiju pokleknila pred poznejšim finalistom Cuneom, bo - ne zavoljo slabših dosežkov, temveč zaradi slabšega gospodarsko-finančnega položaja - v prihodnji sezoni klubski proračun oklestilo za četrtino in za začetek »pometlo« z igralci, ki so od jeseni igrali nekoliko manj - srbskim korektorjem Sašo Starovićem, nizozemskim sprejemalcem Dickom Kooyem, veteranskim podajalcem Natalejem Monopolijem in tudi Alenom Pajenkom, ki je bolj kot ne sedel na klopi v senci blokerske naveze srbske izbrane vrste Marka Podraščanina in Dragana Stankovića.

Italijanski mediji so se ob tem oprli na Ptujčanov zapis na Twitterju: »Rad bi se zahvalil vsem za dve čudoviti leti v Macerati. Želel bi si, da bi se lahko končalo bolje.« Kje bo Pajenk nadaljeval kariero, še ni znano. Pogodbi z Macerato sta potekli tudi glavnima domačima zvezdnikoma, sprejemalcu Cristianu Savaniju in podajalcu Draganu Travici, zanju so mošnjiček že odprli v Turčiji. Edina doslej znana okrepitev kluba je dosedanji latvijski korektor pri Modeni Gundars Celitans, na seznamu želja sta argentinski reprezentančni podajalec Luciano De Cecco (Piacenza) in kubanski najstniški biser Wilfredo Leon.

Še nekaj drugih poudarkov dosedanjega prestopnega roka v odbojkarski »serie A« (ni odveč poudariti, da še ni konec niti tekoče sezone - v finalu se merita Piacenza in Trentino): dovčerajšnji libero Latine Salvatore Rossini je že novopečeni član Trentina, h kateremu se je vrnil tudi zvezdniški libero Cunea, Bolgar Cvetan Sokolov, blizu prestopa je tudi Piacenzin kubanski bloker Robertlandy Simon Aties, sicer dober prijatelj Osmanyja Juantorene. Cuneo je ostal brez še treh zvezdnikov Nikole Grbića, Wouta Wijsmansa (oba bosta karieri nadaljevala v Turčiji) in Earvina Ngapetha, ki ga snubi evropski prvak Lokomotiv Novosibirsk, na vhodnih vratih v klub pa sta Modenin Belgijec Sam Deroo in ikona brazilske odbojke, veliki Giba.